Freelancer Community Network
Reminder: Internet Explorer 6 or below are NOT supported.
HomeHome
ForumForum
WikiWiki
DownloadsDownloads
ForgeForge
Multiplayer Connection Tutorial
Collapse/Expand Random Image
Collapse/Expand Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Collapse/Expand Chat
Collapse/Expand Who's Online
54 user(s) are online (38 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 54

more...
Collapse/Expand Donations
Monthly costs: -30€
Income (ads): +5€
Donations (last month): +0€

Current balance: 55€
(last updated 04/2021)

Please make a donation if you want to help keeping The-Starport online:

Thanks!
Collapse/Expand Links
Collapse/Expand Advertisement
There are currently 66 users playing Freelancer on 37 servers.
May. 7, 2021

Browsing this Thread:   1 Anonymous Users



 Bottom   Previous Topic   Next Topic  Register To Post



Minimize mod Reload and Simplify error identification in mod dev
Not too shy to talk
Joined:
2009/7/21 11:33
From Copenhagen, Denmark
Group:
Registered Users
Posts: 92
Offline
At last i get it.

1. install freelancer

2. Install your WORKING mod with FLMM

3. Run a search on the Freelancer folder searching for filenames that include "flmmbak" and delete them (up to 8000+files or so).

4. Making a "mod-base":
Make a rar archive of the Freelancer folder now with your mod loaded inside, and drop it in a folder you call "my mod on Freelancer folder Reload".

5. Start making sub-mods by copying the parts of your mod that you wanna work on and setting them up in FLMM as small mods.

Now you can Reload your mod without having to install FL and without Re-FLMM'ing ur mod, just unzip the rar (or winzip) to replace the "microsoft games/ freelancer" folder when it gets corrupted.

Error checking is easier, just unload your sub-mod and check if it was creating the error

or make a sub mod replacing the part of your mod that you think is creating the error.

When you get to finish your mod paste the sub-mods onto ur Mod-base.

Admin sub-mods:
Make a mod of the Universe.ini where you replace all lines saying:
"visit = 0" with "visit = 1"
this makes all systems visible from start, you could name it "admin.show all systems" .

Remember to delete the Restart.file located here:
my games/Freelancer/acts/singleplayer
Allways delete this after loading mods.

Run FL in Windowed mode helps working on stuff while playing:
1- On your desktop right click on the freelancer shortcut and chose properties.
2- In the line "Target" just add " -w" after the command that's already there.
Its supposed to go like this:
"C:\Program files\Microsoft Games\Freelancer\EXE\Freelancer.exe" -w

SUB-MODS FOR THE WIN!!

Ras

Posted on: 2010/4/10 18:13
Top
Re: Minimize mod Reload and Simplify error identification in mod dev
Home away from home
Joined:
2008/6/2 10:17
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 1847
Offline
Ah, you finally worked it out for yourself! <sigh!>

Posted on: 2010/4/10 23:13
"C" for "Caterpillar"... "Cool"... "Cheesey"!
Top
Re: Minimize mod Reload and Simplify error identification in mod dev
Not too shy to talk
Joined:
2009/7/21 11:33
From Copenhagen, Denmark
Group:
Registered Users
Posts: 92
Offline
Hehe only been modding 1k hrs reloading full mod lol

Posted on: 2010/4/10 23:29
Top