Freelancer Community Network
Reminder: Internet Explorer 6 or below are NOT supported.
HomeHome
ForumForum
WikiWiki
DownloadsDownloads
ForgeForge
Multiplayer Connection Tutorial
Collapse/Expand Random Image
Collapse/Expand Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Collapse/Expand Chat
Collapse/Expand Who's Online
106 user(s) are online (45 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 106

more...
Collapse/Expand Donations
Monthly costs: -30€
Income (ads): +5€
Donations (last month): +0€

Current balance: 55€
(last updated 04/2021)

Please make a donation if you want to help keeping The-Starport online:

Thanks!
Collapse/Expand Links
Collapse/Expand Advertisement
There are currently 49 users playing Freelancer on 46 servers.
May. 17, 2022

Browsing this Thread:   1 Anonymous Users



 Bottom   Previous Topic   Next Topic  Register To Post



Cargo Hold Crash
Quite a regular
Joined:
2010/11/8 16:38
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 131
Offline
Whenever I try to look into my own cargo hold while in space (F7) FL crashes. Naturally it doesn't crash at all if I look at what's in my own cargo hold while I'm docked.

I also can't scan other ships without crashing. I've tested to see if it only affects custom ships by adding a vanilla Sabre for sale to a base and buying it, as well as scanning the few vanilla ships flying around but the FL still insists I should crash whenever I look into any cargo hold, my own or an NPCs while in space.

I've replaced the scanner, I've reset faction_prop, npcships and loadouts to vanilla versions, I've even tried looking in my own cargo hold in space when my ship only has a powercore, engine and scanner and nothing else, but that's causing FL to crash anyway. I'm also using the EngClass.dll by Adoxa but I've been looking at cargo holds in space in the past with that plugin and had no problems whatsoever.

What else could have an effect on looking at cargo holds in space?

Posted on: 2011/2/5 20:57
Top
Re: Cargo Hold Crash
Home away from home
Joined:
2010/2/22 0:47
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 928
Offline
Can you open other windows in space? (the NavMap, your replist)

Does this happen in your modding project in particular, or to your FL install in general? (If so, a fresh install might help)

Btw I have no experience with this, nor do I have any particular knowledge about this. But while I'm here, I might as well ask some diagnosing/claryfying questions.

Posted on: 2011/2/5 21:11
Top
Re: Cargo Hold Crash
Quite a regular
Joined:
2010/11/8 16:38
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 131
Offline
Quote:

Moonhead wrote:
Can you open other windows in space? (the NavMap, your replist)

Does this happen in your modding project in particular, or to your FL install in general? (If so, a fresh install might help)



Other windows are fine. It's just when I look into any cargo hold in space.

As for testing, looks like I'll have to reinstall anyway if I want to find out because another mod which isn't installed now left some files behind it and crashes FL on launch. Might be the cause, even...

Posted on: 2011/2/5 21:26
Top
Re: Cargo Hold Crash
Home away from home
Joined:
2010/3/14 18:10
From Germany
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 1526
Offline
i suspect it is something with the interface going wrong. the very graphics, a 3db is missing/damaged or so, one of those only needed for the cargo hold. try to visit an equipment dealer. it should crash then, too.

Posted on: 2011/2/5 22:06
Top
Re: Cargo Hold Crash
Home away from home
Joined:
2010/2/22 0:47
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 928
Offline
Gisteron's feedback makes sense.

Whatever it is, or whatever you did to fix it (if you fix it, which you will, sooner or later) - please post it! It might be of help to others, and also raise the general common understanding.

Posted on: 2011/2/5 22:18
Top
Re: Cargo Hold Crash
Quite a regular
Joined:
2010/11/8 16:38
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 131
Offline
Quote:

Gisteron wrote:
i suspect it is something with the interface going wrong. the very graphics, a 3db is missing/damaged or so, one of those only needed for the cargo hold. try to visit an equipment dealer. it should crash then, too.


Reinstalled FL and the opensp mod.
Launched FL with opensp and checked the EQ & Commodity dealers, my cargo both planetside and in space. Scanned an NPC ship. No problems.

Loaded the mod I'm working on. EQ & Commodity dealers were fine, checked cargo without any problems. Launched to space, checked cargo, crash.

I've also noticed that at one point I had one ship where I could check my own cargo in space and scan NPCs just fine, but another that would crash for both. Now the ship that used to work crashes, along with all the vanilla ones.

Posted on: 2011/2/5 23:19
Top
Re: Cargo Hold Crash
Home away from home
Joined:
2008/5/4 21:00
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 554
Offline
Tried removing all items in cargo so that you only get a scanner/power plant/engine?
Maybe something that is "invisible" in dock, but "visible" whilst in space in other words (I struggle to remember )

Posted on: 2011/2/6 0:07
Top
Re: Cargo Hold Crash
Home away from home
Joined:
2009/8/16 2:58
From Qld, Aus.
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Trusted Speciality Developers
Senior Members
Posts: 2006
Offline
Anything in the spew? (User\Local Settings\Application Data\Freelancer\FLSpew.txt)

Posted on: 2011/2/7 8:29
Top
Re: Cargo Hold Crash
Quite a regular
Joined:
2010/11/8 16:38
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 131
Offline
Not sure what I should be looking for. I see MP3 codec errors, ArchDB errors and errors referring to Li01's zones. Given that the mod is a TCM and doesn't even modify Li01 except remove it and every other system as well as the fact that the spew doesn't report errors about any other systems, I'm not sure what's going there. I don't see anything specific relating to the scanner crash, or at least I don't know what does.

Posted on: 2011/2/8 18:33
Top
Re: Cargo Hold Crash
Home away from home
Joined:
2010/3/14 18:10
From Germany
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 1526
Offline
ArchDB is probably what we're looking for. in Li01 there are some error triggers in vanilla anyway.

Posted on: 2011/2/9 12:51
Top
Re: Cargo Hold Crash
Home away from home
Joined:
2009/8/16 2:58
From Qld, Aus.
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Trusted Speciality Developers
Senior Members
Posts: 2006
Offline
Yeah, the ArchDB messages would probably be the pertinent ones. And MP3 Codec Fix should take care of the codec messages.

Posted on: 2011/2/10 2:53
Top