Freelancer Community Network
Reminder: Internet Explorer 6 or below are NOT supported.
HomeHome
ForumForum
WikiWiki
DownloadsDownloads
ForgeForge
Multiplayer Connection Tutorial
Collapse/Expand Random Image
Collapse/Expand Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Collapse/Expand Chat
Collapse/Expand Who's Online
54 user(s) are online (23 user(s) are browsing Forum)

Members: 1
Guests: 53

starworld, more...
Collapse/Expand Donations
Monthly costs: -30€
Income (ads): +4€
Donations (last month): +71€

Current balance: -25€
(last updated 09/2019)

Please make a donation if you want to help keeping The-Starport online:

Bitcoin address:
Thanks!
Collapse/Expand Links
Collapse/Expand Advertisement
There are currently 95 users playing Freelancer on 36 servers.
September. 15, 2019

Browsing this Thread:   1 Anonymous Users



 Bottom   Previous Topic   Next Topic  Register To Post



The map is all open :(
Just popping in
Joined:
7/5 19:08
Group:
Registered Users
Posts: 4
Offline
Guys, I need your help!

I downloaded a game with HD textures and all that stuff, but the problem is that the whole universe is visible and open on the map. All the routes and these blue lines.

What can I do to make it all not visible until I find it myself?

I just started the game and was very disappointed about that fact.
Thank you in advance!

On the picture below - that is what I see in the first mission. I think something is not right here.

Attach file:



jpg  map.jpg (108.52 KB)
46758_5d1f94c2accaf.jpg 506X539 px

Posted on: 7/5 19:11
Top
Re: The map is all open :(
Just popping in
Joined:
2009/8/10 15:59
Group:
Registered Users
Posts: 6
Offline
@ctalien I'm not completely sure. Is there some mod activated which modifies these files?:
\Freelancer\EXE\newplayer.fl
\Freelancer\EXE\mpnewcharacter.fl

You can also try to reset/move your savegames, they are stored here:
C:\Users\YOUR_USERNAME\Documents\My Games\Freelancer\Accts\SinglePlayer

Posted on: 7/5 20:19
Top
Re: The map is all open :(
Just popping in
Joined:
7/5 19:08
Group:
Registered Users
Posts: 4
Offline
@Radiant The point is when I start a new game the map is fully open. No matter how many times I will make a new game this problem will persist. I don't use any mods except for HD textures, but I'm not sure this is a mod at all.

Posted on: 7/5 22:25
Top
Re: The map is all open :(
Home away from home
Joined:
2008/5/21 19:32
Group:
Registered Users
FLServer Admins
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 900
Offline
I think you have to open up the Freelancer\EXE\mpnewcharacter.fl file (use Notepad) and go to the last section.

If you see more than the following, replace it with this:
visit = 2745692751,1 ;Li02
visit = 2208818767,1 ;Li03
visit = 2745633359,1 ;Li04
visit = 2945966082,1 ;Br01
visit = 2409077762,1 ;Br02
visit = 2945943554,1 ;Br03
visit = 2409063426,1 ;Br04
visit = 2945937410,1 ;Br05
visit = 2409040898,1 ;Br06
visit = 2281145474,1 ;Rh01
visit = 2818046082,1 ;Rh02
visit = 2281172098,1 ;Rh03
visit = 2817982594,1 ;Rh04
visit = 2281116802,1 ;Rh05
visit = 3013596745,1 ;Ku01
visit = 2476714569,1 ;Ku02
Visit = 3013590601,1 ;Ku03
visit = 2476692041,1 ;Ku04
visit = 3013559881,1 ;Ku05
visit = 3146760779,1 ;Iw01
visit = 2609888843,1 ;Iw02
visit = 3146754635,1 ;Iw03
visit = 2609858123,1 ;Iw04
visit = 3146732107,1 ;Iw05
visit = 2609851979,1 ;Iw06

This will probably not fix the problem for existing characters but hopefully it will fix it for any you create afterwards.

You can use this file: https://the-starport.net/freelancer/do ... nglefile.php?cid=2&lid=24 to decrypt newplayer.fl and see if there's anything in there that will fix the prob. I'll check it out and get back.

EDIT: Nope, nothing in the vanilla newplayer.fl file that will make a difference. Just out of curiosity, what is the date/time on your newplayer.fl file? Should be June 30, 2009:03:24. If not, PM me and I can email you the vanilla file.

You can try that SaveEditor program on your restart.fl file in the My Games\Freelancer\Accts\SinglePlayer folder to see if there are any visit = lines in there and remove them.

disclaimer: my feeble skillz such as they were are much more rusty now than then. YRMV

Finally, you can always do a reinstall, just make sure you back up your My Games\Freelancer\Accts\SinglePlayer folder before you do.

Posted on: 7/6 3:54
Gun control is like fighting drunk driving by making it harder for sober people to buy a car...
Top
Re: The map is all open :(
Quite a regular
Joined:
2010/6/13 13:38
From Russia, Penza
Group:
Registered Users
Posts: 141
Offline
May be problem in Freelancer.exe. I know mods about open map. Try to find clean version of Freelancer.exe.

For example - this is hack for open map, may be your Freelancer.exe have it:
Code:

0009177A: 24 B0 show systems
00096CF7: 0A 0C show objects
00096CF8: C2 01 
0009765D: A8 0C show paths between systems

Source: https://www.elite-games.ru/conference/ ... 857a6b081621242d0ddd52696

Posted on: 7/6 11:55
Top
Re: The map is all open :(
Just popping in
Joined:
7/5 19:08
Group:
Registered Users
Posts: 4
Offline
Thanks for the help guys! Problem was in the .exe file. Thanks a lot!

Posted on: 7/7 14:37
Top
Re: The map is all open :(
Home away from home
Joined:
2008/5/21 19:32
Group:
Registered Users
FLServer Admins
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 900
Offline
Glad you got it sorted.
Which mod was it?

Posted on: 7/7 18:27
Gun control is like fighting drunk driving by making it harder for sober people to buy a car...
Top
Re: The map is all open :(
Just popping in
Joined:
7/5 19:08
Group:
Registered Users
Posts: 4
Offline
I dunno the exact thing, but I found information about the installation, there was a small mentioning that the EXE for win7 was patched and included the open map...

Posted on: 7/7 20:38
Top