Freelancer Community Network
Reminder: Internet Explorer 6 or below are NOT supported.
HomeHome
ForumForum
WikiWiki
DownloadsDownloads
ForgeForge
Multiplayer Connection Tutorial
Collapse/Expand Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Collapse/Expand Chat
Collapse/Expand Who's Online
54 user(s) are online (36 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 54

more...
Collapse/Expand Donations
Monthly costs: -30€
Income (ads): +5€
Donations (last month): +70€

Current balance: 85€
(last updated 02/2020)

Please make a donation if you want to help keeping The-Starport online:

Bitcoin address:
Thanks!
Collapse/Expand Links
Collapse/Expand Advertisement
There are currently 98 users playing Freelancer on 43 servers.
February. 25, 2020

Browsing this Thread:   1 Anonymous Users



 Bottom   Previous Topic   Next Topic  Register To Post

(1) 2 3 »


Hungarian(Magyar)
Not too shy to talk
Joined:
2010/10/20 20:04
From Hungary
Group:
Registered Users
Posts: 85
Offline
Mivel kissé hadilábon állok az angollal, gondoltam létrehozom ezt a topicot, remélve van pár honfitársam aki tudna segíteni.

És hogy a tárgyra térjek: elkezdtem megváltoztatni néhány képet a starsphere-ekben, konkrétan a legtöbb képet ami a naprendszerekben a hátteret adja. A kép méretet 256-ról 1024-re állítottam és lecseréltem néhány jobb minőségű űr-fotóra. A gond az, hogy a legtöbb esetben ugyan úgy megjelenik a játékban az eredeti és az új kép is egymást fedve. Szóval a kérdés hogy miért és hogy lehet kikerülni?

Attach file:



jpg  Névtelen-1.jpg (168.28 KB)
16767_4e8c8b2dc253a.jpg 500X614 px

Posted on: 2011/10/5 17:48
Top
Re: Hungarian(Magyar)
Just can't stay away
Joined:
2010/4/8 20:07
From Slovakia
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 416
Offline
Hello. Sajnos ebben nem tudok segiteni...de jo latni mas magyart is a forumon

Posted on: 2011/10/5 22:05
Open in new window
Sketchfab - deviantART
Top
Re: Hungarian(Magyar)
Just can't stay away
Joined:
2009/6/17 9:13
From Hungary
Group:
Registered Users
Posts: 435
Offline
Ha minden igaz akkor az UTF editorban, mikor megnyitod az új starsphere-t a 'Texture library' alatt vannak a texturák nevei, és ha ott rákattintasz valamelyikre (gondolom .tga kiterjesztésű az új képed) akkor látsz olyat hogy MIP0, MIP1,....MIP8.
Ez esetben nem elég csak a MIP0-ra importálni az új képet hanem az összes többire is szükséges, hogy elkerüld az eredeti kép átfedését.

Posted on: 2011/10/5 23:03
http://vnm51.deviantart.com/gallery/45865900/Freelancer
Top
Re: Hungarian(Magyar)
Just can't stay away
Joined:
2010/4/8 20:07
From Slovakia
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 416
Offline
Ha jol tudom akkor a MIP-ek az egyes minosegi szintek. Pl MIP0-ban a textura a legjobb minosegben van mig a MIP8 az a kegalacsonyabb.

Posted on: 2011/10/5 23:37
Open in new window
Sketchfab - deviantART
Top
Re: Hungarian(Magyar)
Quite a regular
Joined:
2008/5/26 17:10
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 156
Offline
Ha tényleg ezzel lenne a gond, akkor:

UTF Editor, Texture Library:
MIP0-tól MIP8-ig minden bejegyzés különböző mipmap-szint, MIP0 a textúra legmagasabb felbontásban, MIP8 pedig a legalacsonyabban.
Talán a legegyszerűbb amit tehetsz, hogy törlöd 1-től 8-ig az összes többi MIP-et, hogy csak az maradjon, ami neked kell.

Viszont átalakíthatod a képet DDS-é: akkor azt importálod, és átnevezed a MIP0-t MIPS-re (lehet, hogy tükröznöd kell majd a textúrát).

Posted on: 2011/10/6 5:25
Top
Re: Hungarian(Magyar)
Just can't stay away
Joined:
2010/4/8 20:07
From Slovakia
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 416
Offline
En folyton dds-t hasznalok. Sokkal jobb formatum mind a tga

Posted on: 2011/10/6 13:36
Open in new window
Sketchfab - deviantART
Top
Re: Hungarian(Magyar)
Quite a regular
Joined:
2008/5/26 17:10
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 156
Offline
Nézőpont kérdése, a DDS-nek is megvannak a maga korlátai. Persze, textúrázásra nagyon jó formátum - hiszen arra találták ki.

Posted on: 2011/10/6 16:27
Top
Re: Hungarian(Magyar)
Not too shy to talk
Joined:
2010/10/20 20:04
From Hungary
Group:
Registered Users
Posts: 85
Offline
MIP1-től MIP8-ig kitöröltem, csak a MIP0-t hagytam meg de úgy is megmarad az átfedés. Viszont a .dds képeket kipróbálom.

.dds-el meg ez a helyzet:

Attach file:



jpg  Névtelen-2.jpg (101.48 KB)
16767_4e8ddc673054b.jpg 500X417 px

Posted on: 2011/10/6 16:50
Top
Re: Hungarian(Magyar)
Just can't stay away
Joined:
2010/4/8 20:07
From Slovakia
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 416
Offline
Ugy nez ki itt az esztetikai oldal a gond...Egy kis Photoshop munka kellene ide. VAGY...az a feher sav az egy masik node. Na tobett en errol nem tudok.

Posted on: 2011/10/6 18:23
Open in new window
Sketchfab - deviantART
Top
Re: Hungarian(Magyar)
Just can't stay away
Joined:
2009/6/17 9:13
From Hungary
Group:
Registered Users
Posts: 435
Offline
Hány bitesként mentetted el a tga-t? 24 vagy 32 bit?
Szerintem kellene neki egy Alpha Channel is meg némi maszkolás hogy a keret körül átlátszó legyen. Az eredeti képet nyisd meg PS-el és nézd meg hogy van-e AC-je, szerintem tuti van.

Posted on: 2011/10/6 23:32
http://vnm51.deviantart.com/gallery/45865900/Freelancer
Top
Re: Hungarian(Magyar)
Quite a regular
Joined:
2008/5/26 17:10
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 156
Offline
Pontosan, az Alpha Channel kezeli az áttetszőséget. A starsphere-ek ha jól emlékszem valami spec shadereket használnak, direkt azért, hogy elsímítsák az olyan éleket, amik a képen látszanak (ha importálsz egy starsphere-t mondjuk 3ds max-ba, és csinálsz egy rendert, akkor látod, mire gondolok).

Photoshopban a legkönnyebb módja egy egyszerű alpha channel létrehozásának (ha még nincs)

Kijelölöd az egész képet, ctrl+C
Alul, ott ahol a layers (rétegek) vannak átváltasz a channelsre (csatornák)
Annak az ablakocskának az aljában látsz egy olyat hogy save selection as alpha channel.
Átváltasz alpha channelre, Image -> Adjustments -> Levels (ez a "szintek"
És állítasz picit rajta hogy a fehérek erősebbek legyenek valamelyest.

Mentéskor:
DDS esetén: DXT5 Interpolated Alpha típus (ez biztosan működik...)
TGA esetén: 32 bit legyen, ne 24. (Minden színcsatornát 1 bájton tehát 8 biten tárol; Vörös 8 Kék 8 Zöld 8 + Alpha

Posted on: 2011/10/7 4:55
Top
Re: Hungarian(Magyar)
Just can't stay away
Joined:
2010/4/8 20:07
From Slovakia
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 416
Offline
DDS - DXT3, explicit alpha.
TGA - 24 bit

Posted on: 2011/10/7 14:11
Open in new window
Sketchfab - deviantART
Top
Re: Hungarian(Magyar)
Not too shy to talk
Joined:
2010/10/20 20:04
From Hungary
Group:
Registered Users
Posts: 85
Offline
Az biztos hogy 32 bitesként mentettem el, de az alpha channel viszont már nem.
Na nekem magyar a Photoshop, és a csatornák ablaknál ilyenek vannak: Törlés, Új csatorna létrehozása, Kijelölés elmentése új csatornába és Csatorna betöltése kijelölésként. Ezekből a második egy fekete képet hoz létre a harmadik meg egy fehéret.
Már bocs hogy ennyit akadékoskodok, de eddig nem is tudtam erről az alfáról...

Posted on: 2011/10/7 16:02
Top
Re: Hungarian(Magyar)
Just can't stay away
Joined:
2010/4/8 20:07
From Slovakia
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 416
Offline
Magyarul windowsz meg programok...urisren a legrosszabb ami lehet, soha.

Posted on: 2011/10/7 17:54
Open in new window
Sketchfab - deviantART
Top
Re: Hungarian(Magyar)
Not too shy to talk
Joined:
2010/10/20 20:04
From Hungary
Group:
Registered Users
Posts: 85
Offline
Egy kis Photoshop tutorial és némi gyakorlás után rájöttem a titok nyitjára. Köszi mindenkinek a helpet!
Azért ha van valami, még írok...

Posted on: 2011/10/8 13:16
Top
(1) 2 3 »