Freelancer Community Network
Reminder: Internet Explorer 6 or below are NOT supported.
HomeHome
ForumForum
WikiWiki
DownloadsDownloads
ForgeForge
Multiplayer Connection Tutorial
Collapse/Expand Random Image
Collapse/Expand Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Collapse/Expand Chat
Collapse/Expand Who's Online
24 user(s) are online (5 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 24

more...
Collapse/Expand Donations
Monthly costs: -30€
Income (ads): +5€
Donations (last month): +0€

Current balance: 60€
(last updated 03/2020)

Please make a donation if you want to help keeping The-Starport online:

Bitcoin address:
Thanks!
Collapse/Expand Links
Collapse/Expand Advertisement
There are currently 67 users playing Freelancer on 45 servers.
May. 27, 2020

Browsing this Thread:   1 Anonymous Users



 Bottom   Previous Topic   Next Topic  Register To Post

(1) 2 3 »


I can't play freelancer anymore.
Just can't stay away
Joined:
2010/6/13 10:58
From France
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 489
Offline
Hi, kaspersky has detect a menace, it's a true false, and he has stucked my FL.exe, how can i resovle my problem?

Posted on: 2011/1/15 12:38
Top
Re: I can't play freelancer anymore.
Home away from home
Joined:
2010/3/14 18:10
From Germany
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 1526
Offline
hey, hey, what's going on?? why do you create a topic with same name and content 3 times???

Posted on: 2011/1/15 12:39
Top
Re: I can't play freelancer anymore.
Just can't stay away
Joined:
2010/6/13 10:58
From France
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 489
Offline
It has bugged.

Posted on: 2011/1/15 12:40
Top
Re: I can't play freelancer anymore.
Home away from home
Joined:
2010/3/14 18:10
From Germany
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 1526
Offline
anyway there should be a way of allowing the application via kaspersky. however it is not best antivirus software to work well with freelancer and certain operative systems.

Posted on: 2011/1/15 12:41
Top
Re: I can't play freelancer anymore.
Just can't stay away
Joined:
2008/5/13 8:19
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 202
Offline
Which OS?

Posted on: 2011/1/15 13:07
Top
Re: I can't play freelancer anymore.
Home away from home
Joined:
2010/2/22 0:47
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 928
Offline
I happened to look around a bit at another Fl forum yesterday and there was a thread "do not install latest version of Kaspersky" or something alike. I didn't read it. But maybe Kaspersky might indeed be uncompatible with FL.

So, like Sid sais (in the other thread - maybe a moderator can fuse them or delete one? ) : get rid of Kaspersky and get another free antivirus program.

AVG works fine with FL (but happens to be rather slow).

Avira works fine with FL too (but always gives a false positive for the autorun file on my HD - and it apparently has no learning abilities).

Avast is a nice free antivirus application, but I haven't had that installed on a machine on which I played FL, so I don''t know if it causes problems.

Posted on: 2011/1/15 13:34
Top
Re: I can't play freelancer anymore.
Just can't stay away
Joined:
2010/6/13 10:58
From France
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 489
Offline
@ Syd : It is Kaspersky pure 2010
@ moonhead : Never! I want another solutions.

Posted on: 2011/1/15 14:00
Top
Re: I can't play freelancer anymore.
Just can't stay away
Joined:
2010/8/25 22:40
From Romania
Group:
Registered Users
Posts: 195
Offline
I confirm that NOD32 4 works well also

Posted on: 2011/1/15 14:13
Top
Re: I can't play freelancer anymore.
Starport Staff
Joined:
2008/10/7 19:56
From England
Group:
Registered Users
Starport Staff
FLServer Admins
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 635
Offline
Freestalker, if you're not going to try the advice you're offered, don't come looking for help.

Posted on: 2011/1/15 14:15
Top
Re: I can't play freelancer anymore.
Just can't stay away
Joined:
2010/6/13 10:58
From France
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 489
Offline
I wanted to say removing the best antivirus for a game is idiot, espcially when we have buy it 70 €. My parents will not buy another antivirus for one only game and free antivirus aren't so great, for me. So another solution will be great.

Posted on: 2011/1/15 14:23
Top
Re: I can't play freelancer anymore.
Starport Staff
Joined:
2008/10/7 19:56
From England
Group:
Registered Users
Starport Staff
FLServer Admins
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 635
Offline
How can you possibly class Kaspersky as the best anti-virus tool when it marks FL as falsely positive?

You broke logic.

Posted on: 2011/1/15 14:32
Top
Re: I can't play freelancer anymore.
Just can't stay away
Joined:
2010/6/13 10:58
From France
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 489
Offline
It's the best yes but FL doesn't work with it, I adapt myself and falses positive don't make me cry, but I want a solution not remarks, it's me and don't judge my illogisme, I'm full of opposition with myself. And it's the best because it can protect my computer properly, more than AVG, more than avast.

Posted on: 2011/1/15 15:03
Top
Re: I can't play freelancer anymore.
Home away from home
Joined:
2010/3/14 18:10
From Germany
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 1526
Offline
you see, FL is an old program. it conflicts with the newest software of other purposes. either you play fl on a separate machine or you let it be.
or ofc you make your regular machine work with fl. there is no fourth way. unless you can reprogram kaspersky.

Posted on: 2011/1/15 15:25
Top
Re: I can't play freelancer anymore.
Home away from home
Joined:
2010/2/22 0:47
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 928
Offline
Quote:
@ moonhead : Never! I want another solutions.



Quote:

=Alex= wrote:
Freestalker, if you're not going to try the advice you're offered, don't come looking for help.

Well, I admit I do admire his being stubborn a bit

Quote:

Freestalker.fr wrote:
I wanted to say removing the best antivirus for a game is idiot, espcially when we have buy it 70 €.

70 euros?!! I though Kaspersky was free too!! I think that I would wanna try something else before just ridding a 70 bucks program...

Btw I hate paid-for antivirus software. It's not that I think the folks who design it should do it for glory, or out of altruism. It's just that I hate being harrassed with yearly subscriptions! A paid-for AV should at least offer life-long (or: your computer's life-long) free definitions update. They should try to earn their money with a deluxe version containing extra stuff.

On second thoughts, forget my nuances. I just hate paying for stuff, no matter what

Posted on: 2011/1/15 15:30
Top
Re: I can't play freelancer anymore.
Home away from home
Joined:
2009/10/3 20:34
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 635
Offline
I'm an old die-hard Kaspersky fan and I have to say that in the last 10 years I had installed and used almost all internet security suites out there and tested them in the most harsh environment known to man ... my pc. So far I'm sticking with Kaspersky Internet Security 2011 even though it's not that cheap, but it does it's job and that's what I want.
Everyone is entitles to his own choices and opinions so if the guy wants to keep his AV, good !

Now let's all be friends again

With that being said, you basically have a couple of choices:

- go into the settings, at "threats and exclusions" and add Freelancer as exclusion
- go to settings -> firewall, and make Freelancer "trusted".

That always fixes my problems for any files, even if they contain viruses so it should work for you too.

P.S. Kaspersky PURE has some rather different settings controls settings so you might take a few minutes to find those particular settings I mentioned.

Posted on: 2011/1/15 15:36
* Download 100+ of my original models *
Top
(1) 2 3 »