Freelancer Community Network
Reminder: Internet Explorer 6 or below are NOT supported.
HomeHome
ForumForum
WikiWiki
DownloadsDownloads
ForgeForge
Multiplayer Connection Tutorial
Collapse/Expand Random Image
Collapse/Expand Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Collapse/Expand Chat
Collapse/Expand Who's Online
61 user(s) are online (38 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 61

more...
Collapse/Expand Donations
Monthly costs: -30€
Income (ads): +5€
Donations (last month): +165€

Current balance: 105€
(last updated 02/2021)

Please make a donation if you want to help keeping The-Starport online:

Thanks!
Collapse/Expand Links
Collapse/Expand Advertisement
There are currently 33 users playing Freelancer on 37 servers.
April. 20, 2021

Browsing this Thread:   1 Anonymous Users



 Bottom   Previous Topic   Next Topic  Register To Post



[Question] Extending SP by making levels take longer to acquire
Just popping in
Joined:
1/22 12:23
Group:
Registered Users
Posts: 12
Offline
First post for FL modding since 2005 .

Wanting to grind more in SP between missions with Juni in the later stages. My understanding was that ptough values were monetary? So I changed the values to (snippet):

[PlayerToughnessScale]
ptough_graph_pt = 0, 0
ptough_graph_pt = 11000, 1
ptough_graph_pt = 33750, 2
ptough_graph_pt = 87228, 3
ptough_graph_pt = 120845, 4
ptough_graph_pt = 165396, 5
ptough_graph_pt = 230475, 6

Yet, I'm still getting levels at a seemingly general rate. Level 4 - 5 wants me to earn 35769, rather than what's listed.

What am I missing or misunderstanding, or is ptough only for MP? If so, is it possible to find and change the SP equivalent values?


Posted on: 1/29 11:54
Top
Re: [Question] Extending SP by making levels take longer to acquire
Home away from home
Joined:
2009/8/16 2:58
From Qld, Aus.
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Trusted Speciality Developers
Senior Members
Posts: 1985
Offline

Posted on: 1/29 12:23
Top
Re: [Question] Extending SP by making levels take longer to acquire
Just popping in
Joined:
1/22 12:23
Group:
Registered Users
Posts: 12
Offline
Thanks, sorry yeah I just found one of those posts, haha. Thanks for hunting those down though, and for your work on that. I want to hex edit the DLL myself for mod inclusion.

This can be closed now I guess unless there's more to it that I can benefit from knowing .

Posted on: 1/29 12:23
Top
Re: [Question] Extending SP by making levels take longer to acquire
Just popping in
Joined:
1/22 12:23
Group:
Registered Users
Posts: 12
Offline
EDIT: Tried using storylvl.dll but didn't seem to work using 1.0 with JFLP. Put the DLL into DLL/BIN and amended the freelancer.ini, to no avail.

[Initial SP DLLs]
path = ..\dlls\bin
DLL = Content.dll, GameSupport, HIGHEST
; required to operate gates and docks
; required to create ships in space
DLL = Content.dll, SpaceSupport, NORMAL
DLL = Content.dll, BaseSupport, NORMAL

DLL = Content.dll, StoryLauncher, BELOW_NORMAL ;story/static missions
DLL = Content.dll, SpacePop, LOWEST ;populator
DLL = Content.dll, AISandbox, BELOW_NORMAL
DLL = Content.dll, TestAutomation, BELOW_NORMAL
DLL = Content.dll, BasePop, LOWEST
DLL = storylvl.dll

Posted on: 1/29 12:57
Top
Re: [Question] Extending SP by making levels take longer to acquire
Home away from home
Joined:
2009/8/16 2:58
From Qld, Aus.
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Trusted Speciality Developers
Senior Members
Posts: 1985
Offline
Do you have a modified DATA\MISSIONS\storylvl.ini? I'll test it tomorrow...

Posted on: 1/29 14:11
Top
Re: [Question] Extending SP by making levels take longer to acquire
Just popping in
Joined:
1/22 12:23
Group:
Registered Users
Posts: 12
Offline
Yeah, I used the following:

Data\Missions:

; Money required to level up during the story (using storylvl plugin).

[StoryLevel]
freetime_01_02 = 13500
freetime_02_03 = 35200
freetime_03_04 = 87000
freetime_04_05 = 146760
freetime_05_06 = 215910
freetime_07_08 = 295150
freetime_08_09 = 454620

Version on main menu says 1.0, all I'm using from memory is the uncompressed ini files for modding purposes and JFLP's patches over the top for wide-screen support etc.

Posted on: 1/30 1:30
Top
Re: [Question] Extending SP by making levels take longer to acquire
Home away from home
Joined:
2009/8/16 2:58
From Qld, Aus.
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Trusted Speciality Developers
Senior Members
Posts: 1985
Offline
Set the first freetime to 350000 (already there from a previous test), added storylvl, loaded up "Mission 01: Criminal Base Destroyed", I require 350000 to advance. Saved it, removed storylvl, loaded it, still require 350000. So possibly you're loading a save that has already set the old requirement; you need to complete a mission to get the new requirement.

Posted on: 1/30 2:25
Top
Re: [Question] Extending SP by making levels take longer to acquire
Just popping in
Joined:
1/22 12:23
Group:
Registered Users
Posts: 12
Offline
Thanks, thought it was per exe load. Will try when home tomorrow evening.

Posted on: 1/30 13:17
Top
Re: [Question] Extending SP by making levels take longer to acquire
Just popping in
Joined:
1/22 12:23
Group:
Registered Users
Posts: 12
Offline
Yep, all worked a charm now. Thanks for checking and confirming how it worked, adoxa.

Posted on: 1/31 12:47
Top