Freelancer Community Network
Reminder: Internet Explorer 6 or below are NOT supported.
HomeHome
ForumForum
WikiWiki
DownloadsDownloads
ForgeForge
Multiplayer Connection Tutorial
Collapse/Expand Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Collapse/Expand Chat
Collapse/Expand Who's Online
39 user(s) are online (11 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 39

more...
Collapse/Expand Donations
Monthly costs: -30€
Income (ads): +5€
Donations (last month): +0€

Current balance: 60€
(last updated 03/2020)

Please make a donation if you want to help keeping The-Starport online:

Bitcoin address:
Thanks!
Collapse/Expand Links
Collapse/Expand Advertisement
There are currently 59 users playing Freelancer on 44 servers.
May. 25, 2020

Browsing this Thread:   1 Anonymous Users



 Bottom   Previous Topic   Next Topic  Register To Post

« 1 (2)


Re: Adding Jump Gates/Jump Holes to Single Player missions
Just can't stay away
Joined:
2010/2/17 20:45
From Germany
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 474
Offline
Sorry, I forgot about that fact.
Maybe you could use a workaround: Put an empty system on your map which links all jump gates/holes you want to use in your missions. Set this system to visit = 128 then all lines coming from and to this system won't be visible on the map.
Via mission script you can teleport force the player to use the right jump gate/hole in this system to the one you want to go.

Cloaking works by just adding a cloaking device to a jump gate/hole and then decloak them via mission script.
There is still the problem that you collide with jump gates even if they are cloaked.
To make them not selectable you would also need to parent them to a NON_TARGETABLE object (then you also can enter them only by using mission scripts... or not at all).

A lot of ugly workarounds, but this is the only thing you can do without Hooking the game.

Posted on: 2015/3/25 18:34
How to create .SUR files - Tutorial
Top
Re: Adding Jump Gates/Jump Holes to Single Player missions

Joined:
2014/9/3 16:39
Group:
Registered Users
Posts: 27
Offline
Thanks for the info. I'll give it a shot and see if I can come up with something.

Posted on: 2015/3/26 20:29
Top
Re: Adding Jump Gates/Jump Holes to Single Player missions

Joined:
2014/9/3 16:39
Group:
Registered Users
Posts: 27
Offline
I've made some progress. I cloaked the jumholes/jumpgates so now they're invisible, I've created new entries in the solararch.ini with solar_radius set to 0.0001 so the icons won't appear on the map, and in the system .ini files I've deleted their ids_name so their names won't appear on the map.

But they still show up in the contact list and it's really annoying (especially the jumpgates, which are listed even if you're half way across the map from them).

Anyone have an idea on how I can solve that?

Posted on: 2015/3/30 10:13
Top
Re: Adding Jump Gates/Jump Holes to Single Player missions
Just can't stay away
Joined:
2010/2/17 20:45
From Germany
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 474
Offline
You can parent those jump gates to other objects by using
parent = <another object>
This other object must have the type NON_TARGETABLE. Now the jump gate belongs to it, but since NON_TARGETABLE is also not visible in the contact list, you will never see it.
This has one side effect: You can't click the jump gate anymore directly. So docking must be initiated by either go into formation with another docking NPC or by scripts.

Posted on: 2015/3/30 18:12
How to create .SUR files - Tutorial
Top
Re: Adding Jump Gates/Jump Holes to Single Player missions

Joined:
2014/9/3 16:39
Group:
Registered Users
Posts: 27
Offline
Worked like a charm! Thanks a million for all your help Skotty!

Posted on: 2015/3/31 14:05
Top
« 1 (2)