Freelancer Community Network
Reminder: Internet Explorer 6 or below are NOT supported.
HomeHome
ForumForum
WikiWiki
DownloadsDownloads
ForgeForge
Multiplayer Connection Tutorial
Collapse/Expand Random Image
Collapse/Expand Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Collapse/Expand Chat
Collapse/Expand Who's Online
29 user(s) are online (19 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 29

more...
Collapse/Expand Donations
Monthly costs: -30€
Income (ads): +5€
Donations (last month): +5€

Current balance: -65€
(last updated 10/2019)

Please make a donation if you want to help keeping The-Starport online:

Bitcoin address:
Thanks!
Collapse/Expand Links
Collapse/Expand Advertisement
There are currently 49 users playing Freelancer on 40 servers.
November. 18, 2019

Browsing this Thread:   1 Anonymous Users



 Bottom   Previous Topic   Next Topic  Register To Post



Search for the declaration of Keyword: HP_GUN_SPECIAL_XX

Joined:
2013/11/21 9:56
Group:
Registered Users
Posts: 21
Offline
Hi,

in which file is the keyword (nickname) hp_gun_special_xx defined ?
In the [GUN] section of the "weapon_equip.ini" we map this nickname to the "hp_gun_type"

(hp_gun_type = hp_gun_special_xx)

Where i found the declaration of this nick ?

Background for this:
I want to make a new nickname "hp_missile_special_xx".
in the real live it is impossible, to mount a missile launcher on a chain gun port. I wan't to do this in FL too. The first two slots are to be exclusive for missile launcher.
But i don't found this nickname.

can anybody help me ?


regards
cougan





Posted on: 2013/11/23 22:50
Top
Re: Search for the declaration of Keyword: HP_GUN_SPECIAL_XX
Just can't stay away
Joined:
2010/2/17 20:45
From Germany
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 469
Offline
You can't create new Hardpoint types. You must use those given by the game.
hp_gun_special_1 to 10
hp_turret_special_1 to 10
hp_torpedo_special_1 to 2

Posted on: 2013/11/24 19:20
How to create .SUR files - Tutorial
Top
Re: Search for the declaration of Keyword: HP_GUN_SPECIAL_XX
Home away from home
Joined:
2008/6/2 10:17
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 1847
Offline
It's quite easy.

You can restrict the gun hardpoints (mounts) in each ship entry in shiparch.ini so they will only mount certain classes of weapons, and then make your missile launchers classes (for example) 1, 2, 3 & 4 and your guns classes 5, 6, 7, 8, 9.

So missiles will only mount on class 1, 2, 3 and 4 hardpoints, and guns will only mount on class 5, 6, 7, 8, 9 hardpoints.

Example:

Ship entry: (Freelancer\DATA\SHIPS\shiparch.ini)
Code:

[Ship]
ids_name = 237034
...
nickname = li_fighter
...
hp_type = hp_gun_special_3, HpWeapon01, HpWeapon02, HpWeapon03, HpWeapon04
hp_type = hp_gun_special_2, HpWeapon01, HpWeapon02, HpWeapon03, HpWeapon04
hp_type = hp_gun_special_1, HpWeapon01, HpWeapon02, HpWeapon03, HpWeapon04

This ship can mount only class 1, 2 and 3 weapons in hardpoints HpWeapon01, HpWeapon02, HpWeapon03 and HpWeapon04

Weapon entry: (Freelancer\DATA\EQUIPMENT\weapon_equip.ini)
Code:

[Gun]
nickname = missile01_mark01
...
hp_gun_type = hp_gun_special_1
...


This is a class 1 weapon and can only be mounted on class 1 gun hardpoints (mounts).

You will need to set the gun hardpoint classes for each ship.

Does this help?

Posted on: 2013/11/24 20:15
"C" for "Caterpillar"... "Cool"... "Cheesey"!
Top
Re: Search for the declaration of Keyword: HP_GUN_SPECIAL_XX

Joined:
2013/11/21 9:56
Group:
Registered Users
Posts: 21
Offline
Hi StarTrader,

thx for your answer.
I hoped i can create a new keyword like shildtype in st_equip.ini
i.e.
shield_type = S_Molecular01, S_Graviton ....
If you do this, yo have declare in file "weaponmoddb.ini" which
damage all the weapons do on the shields.

But your answer tell me, this keywords are all fied in freelancer.exe. Nobody can create new keywords like this.

thank you very much.


regards
cougan


Posted on: 2013/11/25 1:44
Top
Re: Search for the declaration of Keyword: HP_GUN_SPECIAL_XX
Just can't stay away
Joined:
2010/2/17 20:45
From Germany
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 469
Offline
Without any special plugins/hacks you can't create new hardpoint types, yes.

Posted on: 2013/11/25 2:11
How to create .SUR files - Tutorial
Top