Freelancer Community Network
Reminder: Internet Explorer 6 or below are NOT supported.
HomeHome
ForumForum
WikiWiki
DownloadsDownloads
ForgeForge
Multiplayer Connection Tutorial
Collapse/Expand Random Image
Collapse/Expand Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Collapse/Expand Chat
Collapse/Expand Who's Online
77 user(s) are online (38 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 77

more...
Collapse/Expand Donations
Monthly costs: -30€
Income (ads): +5€
Donations (last month): +0€

Current balance: 55€
(last updated 04/2021)

Please make a donation if you want to help keeping The-Starport online:

Thanks!
Collapse/Expand Links
Collapse/Expand Advertisement
There are currently 19 users playing Freelancer on 45 servers.
August. 16, 2022

Browsing this Thread:   1 Anonymous Users



 Bottom   Previous Topic   Next Topic  Register To Post



Original Storyline With Widescreen Support for LAN
Just popping in
Joined:
2013/8/24 3:09
Group:
Registered Users
Posts: 6
Offline
Hi all,

I'm looking over some stuff and wondering how I should do this.

I'm running FL server on an old laptop. I only installed the official FLPatch (1.1?) server-side. It still shows 1.0 on the server console.

On the clients, I installed the FLPatch (1.1?) but again, the client shows version 1.0. Still the multiplayer key generated, so I guess it's working.

I then installed the QuickFix 1.0c on the clients. Does this need to be on the server as well?

Finally, I found Freelancer Perfect Widescreen HUD post. This is where things start to get weird.

Quote:

1. Copy HudShift.dll and jflp.dll into your EXE folder.
2. Copy HudShift.ini to your DATA>INTERFACE folder.


JFLP comes as "jflp.exe.bin". I can open it in 7zip and extract the one DLL Kirzan is talking about. Or am I suposed to rename the .exe.bin to just .exe and install the whole thing? Or maybe use some patching program (FLMM?) to read and extract the files?



Speaking of FLMM:

The version of FLMM on StarPort is 1.31. I used it to check for an update and saw a (defunct?) website with version 1.4b4. If I search Google, it takes me to ModDB and version 1.5. If I go to the ModDB FL page and go through all 89 mods, no version of FLMM shows up.


Anyway, if someone could clear up some of the confusion, I could create a page on the Wiki on how to get started with all the proper patches for the vanilla LAN game with widescreen support.



One last thing, I was testing the LAN server and when I joined the server, there wasn't really a storyline. Is there some way I can trigger the campaign to start so we can do the campaign in CoOp mode?


Thanks...

Posted on: 2013/8/24 17:16
Top
Re: Original Storyline With Widescreen Support for LAN
Just popping in
Joined:
2013/8/24 3:09
Group:
Registered Users
Posts: 6
Offline
Oh, while on ModDB, I saw this:

http://www.moddb.com/mods/widescreen-wondermods

If I can get the right version of FLMM, maybe this will work without all the hudshift/jflp steps.

Posted on: 2013/8/24 17:17
Top
Re: Original Storyline With Widescreen Support for LAN
Just popping in
Joined:
2013/8/24 3:09
Group:
Registered Users
Posts: 6
Offline
Last thing for now:

What's the deal with the NOCD? Is if for client and server? Does it work with the FLPatch 1.1?

Posted on: 2013/8/24 17:23
Top
Re: Original Storyline With Widescreen Support for LAN
Starport Staff
Joined:
2008/10/25 17:58
From On my way back
Group:
Registered Users
Starport Staff
FLServer Admins
Posts: 364
Offline
The NOCD .exe is for client side only and was given away with the later budget versions of the game.

I beleive there is one in the downloads archive

Posted on: 2013/8/24 18:19
~Insert Cool Text Description Here~
Top
Re: Original Storyline With Widescreen Support for LAN
Home away from home
Joined:
2009/9/28 21:13
From Wales
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 925
Offline
Aye, just delete .bin off the end of jflp and run it as .exe, jflp will setup all the widescreen stuff for you, just run the game and you'll find your desktop res in the options.

Posted on: 2013/8/24 19:23
Top
Re: Original Storyline With Widescreen Support for LAN
Just popping in
Joined:
2013/8/24 3:09
Group:
Registered Users
Posts: 6
Offline
Quote:

Timmy51m wrote:
Aye, just delete .bin off the end of jflp and run it as .exe, jflp will setup all the widescreen stuff for you, just run the game and you'll find your desktop res in the options.



Do I need the FL 1.1 patch and the QuickFix patch prior to JFLP?

Is the HUDShift needed?

Do I need to install JFLP on the server as well?

Posted on: 2013/8/24 19:32
Top
Re: Original Storyline With Widescreen Support for LAN
Home away from home
Joined:
2008/2/10 22:00
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Senior Members
Posts: 1281
Offline
When you patch it the version number won't change, it will still say 1.0

Posted on: 2013/8/24 19:48
Galaxy Empire
Youtube Videos
Facebook
Top
Re: Original Storyline With Widescreen Support for LAN
Home away from home
Joined:
2009/9/28 21:13
From Wales
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 925
Offline
Basically, jflp is the best patch available for freelancer, it's unofficial, but it really should be the only patch you apply to freelancer if you plan to play the game without mods. It provides many bugfixes, and some nice features like widescreen, and it also contains hudshift when you install it. If you install jflp on a client then install it on the server also, you will find a full description of changes in your freelancer directory in a file called jflp after you install it.

The 1.1 patch is an official patch, just install it on server and client, only really necessary for servers but just install it anyway as you can't do any harm.

You don't need to install any other patches, hudshifts, quickfixes etc.

If you plan to use any of the major mods, forget about installing any of the above patches etc, just activate the mod via FLMM1.3 as they will 99% of the time contain all of the necessary patches and features, see the "read me" in most mods for instructions.

Posted on: 2013/8/24 23:44
Top