Freelancer Community Network
Reminder: Internet Explorer 6 or below are NOT supported.
HomeHome
ForumForum
WikiWiki
DownloadsDownloads
ForgeForge
Multiplayer Connection Tutorial
Collapse/Expand Random Image
Collapse/Expand Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Collapse/Expand Chat
Collapse/Expand Who's Online
38 user(s) are online (23 user(s) are browsing Forum)

Members: 1
Guests: 37

w0dk4, more...
Collapse/Expand Donations
Monthly costs: -30€
Income (ads): +5€
Donations (last month): +5€

Current balance: -65€
(last updated 10/2019)

Please make a donation if you want to help keeping The-Starport online:

Bitcoin address:
Thanks!
Collapse/Expand Links
Collapse/Expand Advertisement
There are currently 43 users playing Freelancer on 42 servers.
November. 21, 2019

Browsing this Thread:   1 Anonymous Users



 Bottom   Previous Topic   Next Topic  Register To Post

(1) 2 3 »


Problem with Texas System
Just can't stay away
Joined:
2010/6/13 10:58
From France
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 480
Offline
Hello I have a problem with an unknown thing in the Texas system, when I take the New York -> Texas Jumpgate, the game crash through the Hyperspace. Here is the FLSpew.txt. Thank you for your futures replies.

Attach file:


zip FLSpew.zip Size: 1.75 KB; Hits: 254

Posted on: 2011/12/16 21:16
Top
Re: Problem with Texas System

Joined:
2011/11/23 23:25
Group:
Registered Users
Posts: 30
Offline
Near the bottom of your log there is this entry:

E:\FL\Scratch\Source\Server\space\StarSys.cpp(540) : *** WARNING: StarSystem::enter(): CLI(1) System(Li01)

If memory serves, isn't this new york rather than texas? I believe the jump destination may be set wrong.

But I've been out of the modding game for quite a while so I'm very possibly wrong here.

Posted on: 2011/12/16 22:23
Top
Re: Problem with Texas System
Just can't stay away
Joined:
2009/6/17 9:13
From Hungary
Group:
Registered Users
Posts: 435
Offline
3D sound on or off?
Did you modify Texas and/or New York systems?

Posted on: 2011/12/16 23:08
http://vnm51.deviantart.com/gallery/45865900/Freelancer
Top
Re: Problem with Texas System
Home away from home
Joined:
2009/7/30 4:40
From P.R.C
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 843
Offline
What's this?

C:\work\builds\dalibs\dalibs-build\build\Src\DACOM\Dacom.cpp(612) : ERROR:GeneralACOM: AddLibrary: unable to load dll 'MP3codec.DLL', ignoring...

Posted on: 2011/12/17 9:15
Open in new window
Sorry for my poor english...
Top
Re: Problem with Texas System

Joined:
2011/11/23 23:25
Group:
Registered Users
Posts: 30
Offline
Not relevant as per the last word in the entry I'd imagine.

Posted on: 2011/12/17 10:31
Top
Re: Problem with Texas System
Just can't stay away
Joined:
2010/6/13 10:58
From France
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 480
Offline
I will try to untick the 3D sound, but I don't think it will work.

Edit : It doesn't work...

Posted on: 2011/12/17 12:32
Top
Re: Problem with Texas System
Not too shy to talk
Joined:
2011/11/7 5:57
Group:
Registered Users
Posts: 52
Offline
the only time I've had this issue is when my system's .ini file referred to an entry by an invalid nickname... IE: It couldn't find what it was being pointed to, therefore unable to load it in the system, therefore unable to load the system..

This raises the question, did you modify the texas system? If so, you may want to re-examine changes made... or at least cut and paste your new code here so people can help better

Posted on: 2011/12/17 13:31
Top
Re: Problem with Texas System
Just can't stay away
Joined:
2010/6/13 10:58
From France
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 480
Offline
I didn't change anything but i use SDK 1.5 if you want to know. I may use the error checker.

Posted on: 2011/12/17 13:34
Top
Re: Problem with Texas System
Just can't stay away
Joined:
2009/6/17 9:13
From Hungary
Group:
Registered Users
Posts: 435
Offline
Just an idea: Not sure jgs cause crash. Try to jump from Texas to NY and vice versa and check where the crash happens. As you use sdk 1.5 you may have some buggy npc entries near the jgs. If you got the crash point ie: in the hyperspace (then I have no clue) or when you enter or arrive you would check the npcs.
As I had similar problems I can give you a piece of advise:
When you spot the crash point (for example: entering in a system via jg ie: the last 1-2 seconds in hyperspace), then fly there from another direction if you can, if not then start new game fly there and wait near the jg. If you have a crash in a couple of minutes then you'd be sure a npc or more have problems. Patrol routes cause this sort of problem, at least generally.

Hope it helps

Posted on: 2011/12/17 14:23
http://vnm51.deviantart.com/gallery/45865900/Freelancer
Top
Re: Problem with Texas System
Just can't stay away
Joined:
2010/6/13 10:58
From France
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 480
Offline
Sorry but it done equally the same thing for California, but here, I see the system, I'm going to do the mission 3. It could be the same thing for Texas, I will replace SDK 1.5 wrong files by SDK 1.3 files. It will probably change something.

Posted on: 2011/12/17 14:36
Top
Re: Problem with Texas System
Just can't stay away
Joined:
2009/6/17 9:13
From Hungary
Group:
Registered Users
Posts: 435
Offline
You say this problem occurs in another systems? Then I'm absolutely sure it's referring to the npcs.
I use sdk 1.3+ adoxa's stuffs, and I had only two problems from Texas to Bering. It was a Xenos patrol route near the jg and another at the half of the route to the jg from planet Denver.

But as you make missions I wouldn't know that because I use open sp.

Posted on: 2011/12/17 15:05
http://vnm51.deviantart.com/gallery/45865900/Freelancer
Top
Re: Problem with Texas System
Not too shy to talk
Joined:
2011/11/7 5:57
Group:
Registered Users
Posts: 52
Offline
sounds like npc's alright..

when the system has issues loading, it'll crash when the worm hole animation loads the 2nd part of the worm hole animation (just before you exit)... if it's npc's or objects, it doesn't crash till they become in range (or when you would exit the gate).

Posted on: 2011/12/18 9:53
Top
Re: Problem with Texas System
Just can't stay away
Joined:
2010/8/2 0:04
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Posts: 464
Offline
Quote:

NeXoSE wrote:
What's this?

C:\work\builds\dalibs\dalibs-build\build\Src\DACOM\Dacom.cpp(612) : ERROR:GeneralACOM: AddLibrary: unable to load dll 'MP3codec.DLL', ignoring...


adoxa has a fix but that never caused the crash.

Posted on: 2011/12/18 10:04
Of all things that are lost - brain I miss most
Top
Re: Problem with Texas System

Joined:
2011/11/23 23:25
Group:
Registered Users
Posts: 30
Offline
Try the quickfix patch instead of the SDK, it's more error free than those SDKs.


Posted on: 2011/12/18 11:32
Top
Re: Problem with Texas System
Just can't stay away
Joined:
2010/6/13 10:58
From France
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 480
Offline
It always bug, BTW I didnt try quick fix patch yet. Here is the code of the zone :

Quote:
[zone]
nickname = Zone_Li04_to_Li01
pos = 12771, 0, -90152
rotate = 0, -159, 0
shape = SPHERE
size = 3000
comment = NY gate
sort = 1
toughness = 3
density = 10
repop_time = 10
max_battle_size = 4
pop_type = jumpgate
relief_time = 15
faction_weight = li_p_grp, 10
faction_weight = li_p_grp_prisoners, 5
faction_weight = co_alg_grp, 10
faction_weight = co_hsp_grp, 10
faction_weight = co_me_grp, 10
faction_weight = co_ni_grp, 10
faction_weight = co_os_grp, 5
faction_weight = co_rs_grp, 10
faction_weight = co_ss_grp, 10
density_restriction = 4, unlawfuls
encounter = area_defend, 3, 0.060000
faction = li_p_grp, 1.000000
encounter = area_armored_prisoner, 3, 0.030000
faction = li_p_grp, 1.000000
encounter = area_trade_freighter, 3, 0.110000
faction = co_hsp_grp, 0.330000
faction = co_me_grp, 0.330000
faction = co_ss_grp, 0.330000
encounter = area_trade_transport, 3, 0.110000
faction = co_alg_grp, 0.170000
faction = co_hsp_grp, 0.170000
faction = co_me_grp, 0.170000
faction = co_ni_grp, 0.170000
faction = co_rs_grp, 0.170000
faction = co_ss_grp, 0.170000
encounter = area_trade_armored, 3, 0.040000
faction = co_os_grp, 1.000000


I will try the quick fix now.

Posted on: 2011/12/18 12:06
Top
(1) 2 3 »