Freelancer Community Network
Reminder: Internet Explorer 6 or below are NOT supported.
HomeHome
ForumForum
WikiWiki
DownloadsDownloads
ForgeForge
Multiplayer Connection Tutorial
Collapse/Expand Random Image
Collapse/Expand Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Collapse/Expand Chat
Collapse/Expand Who's Online
30 user(s) are online (18 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 30

more...
Collapse/Expand Donations
Monthly costs: -30€
Income (ads): +5€
Donations (last month): +30€

Current balance: -190€
(last updated 04/2017)

Please make a donation if you want to help keeping The-Starport online:

Bitcoin address:
Thanks!
Collapse/Expand Links
Collapse/Expand Advertisement
There are currently 54 users playing Freelancer on 38 servers.
July. 21, 2017

Browsing this Thread:   1 Anonymous Users



 Bottom   Previous Topic   Next Topic  Register To Post



Change default save location
Just popping in
Joined:
2014/8/30 10:48
Group:
Registered Users
Posts: 8
Offline
...as in, make all the "...User\My Documents\My Games\Freelancer..." become
"D:\Freelancer\Saves\" (My install is on a second HDD so 'D:\').

Is this done in a similar manner to renaming the Freelancer.exe by hexing?

Freeworlds: TOW has a save folder at the expected location,
but it is called Freeworlds, not Freelancer ("...User\My Doc~\...\Freeworlds..."),
so it stands to reason if the save folder can be renamed, the location can be
changed as well...

But how/where is this done?

And if the answer is common knowledge, or at least not a mystery to most,
why is it not documented in the Limit Breaking 101?!...lol

I did search: Save Location; Save Game; Save File; Savexxxx.fl; Save...
No dice... after hours of reading through irrelevant material 'containing'
the words searched, but nothing specifically mentioning the save location other than
"...go to this location to mod your savexxxx.fl files or restart.fl..."

Posted on: 2015/11/16 0:58
Top
Re: Change default save location
Starport Admin
Joined:
2009/2/21 21:42
Group:
Webmasters
Registered Users
Posts: 3428
Offline
Just make a symbolic link:
https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc753194.aspx

The link would go from My Games\Freeworlds to whatever folder you want on your secondary drive.

Posted on: 2015/11/16 2:11
"Cynicism is not realistic and tough. It's unrealistic and kind of cowardly because it means you don't have to try."
-Peggy Noonan
Top
Re: Change default save location
Home away from home
Joined:
2009/8/16 2:58
From Qld, Aus.
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Trusted Speciality Developers
Senior Members
Posts: 1754
Offline
Code:
# Use "..\Saves" & "..\FreelancerShots" (relative to EXE) instead of your
# "Documents\My Games\Freelancer" & "Pictures" folders.
# Jason Hood, 16 November, 2015.

File: Common.dll
0A2FB1: C7 06 2E 2E 00 00 EB 0E [ 56 6A 00 6A 00 68 05 80 ]
0A300A: 0C [ 21 ]
0A3018: 7C [ 13 ]
0A30BE: C7 06 2E 2E 00 00 EB 0E [ 56 6A 00 6A 00 68 27 80 ]
142690: "Saves" 00              [ "My Gam" ]

(Use BwPatch to apply, or DIY - offset: new bytes [ old bytes ].)

Posted on: 2015/11/16 2:52
Top
Re: Change default save location
Starport Admin
Joined:
2009/2/21 21:42
Group:
Webmasters
Registered Users
Posts: 3428
Offline
This might break Freeworlds since we alter the path at runtime.

Posted on: 2015/11/16 3:45
"Cynicism is not realistic and tough. It's unrealistic and kind of cowardly because it means you don't have to try."
-Peggy Noonan
Top
Re: Change default save location
Home away from home
Joined:
2008/9/11 15:55
From Somewhere at Moscow
Group:
Registered Users
FLServer Admins
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 1664
Offline
Open in new window


Change the path and click "Move..."

Posted on: 2015/11/17 6:45
Open Sirius Mod
Top
Re: Change default save location
Just popping in
Joined:
2014/8/30 10:48
Group:
Registered Users
Posts: 8
Offline
wow...just wow...
thanks for the quick responses!
Symbolics don't fit my needs for...various reasons... and would have been my first choice before posing the question here, thanx for that though.

Moving my user folder default path is also not an option for the same reasons. Again thanx!

FW:TOW is it's own install (copies FL install to new location inside FW Install, iirc, and gives new save path/folder), so it won't break FW.

Adoxa, don't you have better things to do than lurk on these ancient forums...lol? Don't you have Mega-Corps like MS and Apple to teach how to properly implement code? Will give your suggestion a go, as it most closely fits my needs. If it works, I can use it to make unique save paths for all 12 of my modded FL installs. *Crossing Fingers*

...Various Reasons... $8000 Multi-RAID Server being used as a desktop is just 1 reason... Honestly, i swear it started just as a gaming rig i built for $800 and has mutated from there... sometimes, it even talks to me, has attitude/personality... it even has opinions sometimes... gets scary...
Number 2 reason, it has grown/evolved so much from what it started, i fear causing catastrophic failure/loss and not catching it till it has already been incorporated into several iterations of backups... eg: restoring backups will restore the cause of failure... paranoid i may be, but my paranoia is based on experience...

Posted on: 2015/11/18 23:35
Top
Re: Change default save location
Just popping in
Joined:
2014/8/30 10:48
Group:
Registered Users
Posts: 8
Offline
Quote:

adoxa wrote:
Code:
File: Common.dll
0A2FB1: C7 06 2E 2E 00 00 EB 0E [ 56 6A 00 6A 00 68 05 80 ]
0A300A: 0C [ 21 ]
0A3018: 7C [ 13 ]
0A30BE: C7 06 2E 2E 00 00 EB 0E [ 56 6A 00 6A 00 68 27 80 ]
142690: "Saves" 00              [ "My Gam" ]


using ICY Hexplorer, My Common.dll has this at the mentioned offsets:
0A2FB1: 8B 1D 24 92 39 06 6A
0A300A: D7
0A3018: FF
0A30BE: 90 90 83 EC 34 53 8B 5C
142690: 43 6F 75 6C 64 20 6E 6F
142660: 4D 79 20 47 61 6D 65 73


At offset 142654: 46726565 6C616E63 65720000 4D792047 616D6573 00000000 46726565 6C616E63 65725368 6F747300 25732825 6429

And this appears in the right-hand view:
FreelancerMy GamesFreelancerShots%s(%d)

my common.dll is appaerntly already different. I need to sort out what/why it is. Adoxa, is the info you provided based on FL 1.0 no patch? This may be the difference. Will investigate further...

EDIT: my common.dll is v1.0.1223.11 with a size of 1.68MB which, iirc, is the one from the disk.

EDIT2: I 7zip >> extract to ...\flpatch on the 'Official Patch' and checked the common.dll in there. Eureka! v1.0.1254.11 has the same info at the mentioned offsets. So, Adoxa, you wouldn't by any chance remember the offsets for the original, or know where that is documented? Some of the Mods I play require the 'Patched' or v1.1, and some of them require the original. Your info above will allow me to set the Save folder to the path that session was executed from for the stuff that needs the 1.1... testing ongoing...

Posted on: 2015/11/19 1:04

Edited by shaggygoblin on 2015/11/19 1:17:20
Edited by shaggygoblin on 2015/11/19 1:57:23
Top
Re: Change default save location
Just popping in
Joined:
2014/8/30 10:48
Group:
Registered Users
Posts: 8
Offline
Confirmed to work with the Official Patch common.dll.
Thank you, Adoxa!
Now if we can get all the TC Mod Dev's to implement this...lol!

Posted on: 2015/11/19 3:09
Top
Re: Change default save location
Home away from home
Joined:
2009/8/16 2:58
From Qld, Aus.
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Trusted Speciality Developers
Senior Members
Posts: 1754
Offline
Here's the 1.0 version (untested, but should work).

Code:
File: Common.dll
0A2F71: C7 06 2E 2E 00 00 EB 0E [ 56 6A 00 6A 00 68 05 80 ]
0A2FC8: 58                      [ 1D ]
0A2FD2: 4E                      [ 13 ]
0A303E: C7 06 2E 2E 00 00 EB 0E [ 56 6A 00 6A 00 68 27 80 ]
142660: "Saves" 00              [ "My Gam" ]

Posted on: 2015/11/19 6:29
Top
Re: Change default save location
Just popping in
Joined:
2014/8/30 10:48
Group:
Registered Users
Posts: 8
Offline
thnx, Adoxa...
will give it a run tomorrow and return here with results...
cheers!

Posted on: 2015/11/19 10:46
Top
Re: Change default save location
Just popping in
Joined:
2014/8/30 10:48
Group:
Registered Users
Posts: 8
Offline
Adoxa! Great News! It worked!
Thnx again!

Long Live Freelancer!

Posted on: 2015/11/20 19:44
Top