Freelancer Community Network
Reminder: Internet Explorer 6 or below are NOT supported.
HomeHome
ForumForum
WikiWiki
DownloadsDownloads
ForgeForge
Multiplayer Connection Tutorial
Collapse/Expand Random Image
Collapse/Expand Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Collapse/Expand Chat
Collapse/Expand Who's Online
48 user(s) are online (26 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 48

more...
Collapse/Expand Donations
Monthly costs: -30€
Income (ads): +5€
Donations (last month): +30€

Current balance: -190€
(last updated 04/2017)

Please make a donation if you want to help keeping The-Starport online:

Bitcoin address:
Thanks!
Collapse/Expand Links
Collapse/Expand Advertisement
There are currently 59 users playing Freelancer on 42 servers.
September. 24, 2017

Browsing this Thread:   1 Anonymous Users



 Bottom   Previous Topic   Next Topic  Register To Post



Freelancer and Windows 10
Starport Admin
Joined:
2008/2/26 20:36
From Germany
Group:
Webmasters
Registered Users
Posts: 1709
Offline
If Freelancer does not start at all under Windows 10, before trying anything else please replace your Freelancer.exe in your ./EXE directory with the official No-CD EXE from here:

http://the-starport.net/freelancer/do ... lefile.php?cid=1&lid=2649

Posted on: 2015/11/12 1:12

Edited by w0dk4 on 2016/4/26 23:21:58
Top
Re: Freelancer and Windows 10
Just popping in
Joined:
2016/3/15 13:24
Group:
Registered Users
Posts: 2
Offline
I have windows 8 i have download freelancer 2.0 i also have download ManagerMod 1.31 But it won't work by me on the computer I have a old version from Freelancer the one what is relieve in 2003 it is a original cd what is install i can play the game but the old version and when i want to go online to play there is also not working do you have a advice for me to play Freelancer 2.0 Crossfire the last stand.

Posted on: 2016/3/15 17:46
Top
Re: Re: Freelancer and Windows 10
Quite a regular
Joined:
2012/8/10 14:03
Group:
Registered Users
Posts: 139
Offline
Im pretty sure that both, the original game and the mod work very well under windows 8.
Just follow the installation instructions and you will be fine.

Posted on: 2016/3/16 7:33
Top
Re: Re: Freelancer and Windows 10
Just popping in
Joined:
2016/3/15 13:24
Group:
Registered Users
Posts: 2
Offline
And when i used windows 8 does't work than also Freelancer Crossfire 2.0

Posted on: 2016/3/16 15:03
Top
Re: Re: Freelancer and Windows 10
Quite a regular
Joined:
2012/8/10 14:03
Group:
Registered Users
Posts: 139
Offline
but that does not have anything to do with the mod or with windows 8

the mod was tested prior its release under windows 7, 8 and 10
there are plenty of players which use it with windows 8

Posted on: 2016/3/16 16:32
Top
Re: Freelancer and Windows 10
Just popping in
Joined:
2010/9/18 5:49
Group:
Registered Users
Posts: 8
Offline
I'm still getting a sudden crash after the movies on Windows 10, and I am using the NoCD file indicated... Surely there must be something else I can check or try.

EDIT: found the issue, corrupted old save files

Posted on: 12/31 20:12

Edited by hack-wizard on 2017/1/3 2:23:48
Top
Re: Re: Freelancer and Windows 10
Just popping in
Joined:
6/21 5:20
Group:
Registered Users
Posts: 2
Offline
After you use the CD Crack and you're still having issues running the game, Go to programs and features from your control panel. then click "Turn Windows Features On or Off" and you will need to check the box called "Legacy Components"... WINDOWS FEATURES ARE WHERE IT'S AT.. It's not a permissions issue.

Posted on: 6/24 1:25
Top
Re: Re: Freelancer and Windows 10
Starport Admin
Joined:
2009/2/21 21:42
Group:
Webmasters
Registered Users
Posts: 3446
Offline
I know you're happy to have found the problem for you, but the last relevant poster here already mentioned what their problem was, and it wasn't that. Plus, this has been dead for almost half a year.

I'd appreciate if you could only post your advice when it is actually relevant.

Posted on: 6/24 3:44
"Cynicism is not realistic and tough. It's unrealistic and kind of cowardly because it means you don't have to try."
-Peggy Noonan
Top
Re: Re: Freelancer and Windows 10
Home away from home
Joined:
2008/2/17 23:28
From new jersey usa
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 899
Offline
with every new windows update it is getting harder and harder to play the game thanks to this community and discovery for keeping this game alive

Posted on: 7/2 11:17
Open in new window
Top
Re: Re: Freelancer and Windows 10
Starport Admin
Joined:
2009/2/21 21:42
Group:
Webmasters
Registered Users
Posts: 3446
Offline
There's literally not been a single update for Windows 10 that affected Freelancer.

Posted on: 7/2 16:17
"Cynicism is not realistic and tough. It's unrealistic and kind of cowardly because it means you don't have to try."
-Peggy Noonan
Top
Re: Freelancer and Windows 10
Just popping in
Joined:
8/20 0:39
Group:
Registered Users
Posts: 1
Offline
It worked great! And Thank you for the work around.

Is there one for StarLancer???

Posted on: 8/20 0:44
Top
Re: Re: Freelancer and Windows 10
Quite a regular
Joined:
2012/8/10 14:03
Group:
Registered Users
Posts: 139
Offline

Posted on: 8/20 8:44
Top
Re: Re: Freelancer and Windows 10
Just can't stay away
Joined:
2010/6/13 10:58
From France
Group:
Registered Users
Posts: 433
Offline
Talking about Starlancer, is there a way to force it 24bit colors depth? Because the color depth is really low on recent OSs.

Posted on: 8/20 11:18
Top
Re: Re: Freelancer and Windows 10
Quite a regular
Joined:
2012/8/10 14:03
Group:
Registered Users
Posts: 139
Offline
dunno
havent tried it in years

Posted on: 8/21 15:41
Top