Freelancer Community Network
Reminder: Internet Explorer 6 or below are NOT supported.
HomeHome
ForumForum
WikiWiki
DownloadsDownloads
ForgeForge
Multiplayer Connection Tutorial
Collapse/Expand Random Image
Collapse/Expand Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Collapse/Expand Chat
Collapse/Expand Who's Online
53 user(s) are online (36 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 53

more...
Collapse/Expand Donations
Monthly costs: -30€
Income (ads): +5€
Donations (last month): +10€

Current balance: -300€
(last updated 11/2017)

Please make a donation if you want to help keeping The-Starport online:

Bitcoin address:
Thanks!
Collapse/Expand Links
Collapse/Expand Advertisement
There are currently 60 users playing Freelancer on 34 servers.
November. 21, 2017

Browsing this Thread:   1 Anonymous Users



 Bottom   Previous Topic   Next Topic  Register To Post

« 1 2 (3) 4 5 »


Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2010/2/22 0:47
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 824
Offline
Btw even if the issues reported are bugs, I *will* use the plugin: these bugs could be though of as in-game, like the player's board computer has some minor perceptional issues

Posted on: 2014/3/4 17:55
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2009/8/16 2:58
From Qld, Aus.
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Trusted Speciality Developers
Senior Members
Posts: 1805
Offline
@Skotty: Find attached a new version (I'll hold off the release until Moonhead's problem is sorted). It now ignores spherical zones >= 100k (assuming they're system-wide) and it recognises when it replaces one of its own zones (which was the actual bug: e.g. display Zone A first, then replace it with Zone B, but Zone B was basically regarding Zone A as a system message, so it reset the zone; now it doesn't reset).

@Moonhead: No, I'd rather hold off downloading the whole lot. All I can suggest is editing the system after you've installed it (turning off read-only mode) and replace all the zone ids_names with vanilla faction ids - that'll at least tell you exactly which zone it is.

Attach file:


zip Zone.zip Size: 2.15 KB; Hits: 165

Posted on: 2014/3/5 8:20
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2010/2/22 0:47
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 824
Offline
Quote:

adoxa wrote:
@Moonhead: No, I'd rather hold off downloading the whole lot. All I can suggest is editing the system after you've installed it (turning off read-only mode) and replace all the zone ids_names with vanilla faction ids - that'll at least tell you exactly which zone it is.

You lost me here, I'm afraid... I thought we already established that there was no ids_name, because just a space is given?

From your answer to Skotty I understand you can have Zones.dll have ignore certain zones. Would it be an idea to ignore ALL spherical zones? I think zones that people want to name, are usually ellipsoids. And if we would want a spherical zone to have a name, we could still make it an ellipsoid with all equal sizes e.g.
shape = ELLIPSOID
size = 10000, 10000, 10000

Posted on: 2014/3/5 17:41
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Starport Staff
Joined:
2008/10/25 17:58
From On my way back
Group:
Registered Users
Starport Staff
FLServer Admins
Posts: 331
Offline
Quote:
Would it be an idea to ignore ALL spherical zones?


well, no. I would have to object to that because most hazard zones are spherical. I like being warned that I'm in a radiation zone or a gas pocket

Posted on: 2014/3/5 18:21
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Not too shy to talk
Joined:
2011/11/22 17:43
Group:
Registered Users
Posts: 51
Offline
Quote:

Thaddeus wrote:
Quote:
Would it be an idea to ignore ALL spherical zones?


well, no. I would have to object to that because most hazard zones are spherical. I like being warned that I'm in a radiation zone or a gas pocket

Whoops, now i have an idea specially for radiation, and may be drag/interference. Fl can't handle too much zones in one place(hangs), so let's define virtual zones that will be overriding "damage". Plugin should start tracking player position when he's got in a zone, once his ship in a magic XYZ inside it the damage value gonna be changed. Kind of smoothed change, but not quite smooth, just more variance offer.

?
Open in new window

Posted on: 2014/3/5 20:18
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2009/8/16 2:58
From Qld, Aus.
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Trusted Speciality Developers
Senior Members
Posts: 1805
Offline
@Moonhead

I ignore spherical zones >= 100k, assuming they cover the entire system, so basically the system is the zone, there's no need to say it twice (e.g. Chugoku/Okamura Cloud and Sigma-13/Crow Nebula). Mostly I did it so other zones would show up. E.g. Crow Nebula has interference, which would block the Yanagi Pocket.

You've got it the wrong way round - because it is a space, there must be an ids_name which points to it. The process would be:

  • activate your mod;

  • go to your real systems folder (I guess Freelancer\DATA\UNIVERSE\SYSTEMS\LI07)

  • turn off read-only on li07.ini (or change the option in FLMM before activating);

  • search each ids_name in [Zone];

  • I think you've kept vanilla factions (or at least their ids), so renumber starting from 196846;

    [Zone]
    ids_name = 458752 ;whatever FLMM generates

    [Zone]
    ids_name = 458754

    replace with

    [Zone]
    ids_name = 196846 ;458752

    [Zone]
    ids_name = 196847 ;458754

  • now when you visit the zone you should see a faction, which you can trace back to the zone;

  • alternatively, start with 1286, as that's just A-N (and 0-9 if you've got a lot, or if you've only got less than 10 start at 1301 and you'll get its number directly);

  • if it's still a space, send me li07.ini and I'll see if I can work with it.

Posted on: 2014/3/6 2:13
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2010/2/22 0:47
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 824
Offline
@ Adoxa:

I did what you meant, and had some remarkable results:

  1. The test zone (of the previously ( ) space zones) now produced 9 as a name — Ids 1309, which is assigned to another zone at another (non-overlapping location). Significant here (I presume) is the fact that in the system .ini it is the zone immediatedly before the ( ) zone. Also note that both zones normally do not have an ids assigned to it.


  2. While testing, the display behaviour of Zones.dll was different: it kept repeating the Entered (9) message, even though my ship did not leave the zone. This is weird, as this did not happen before


The zones' code, as in the test .ini:

Code:
[zone]
ids_name = 1309
nickname = zone_Li07_pop_colorado_gate
pos = 99822.800000, 0, -15080.400000
shape = SPHERE
size = 4800
comment = Omega7 Jumpgate
sort = 1
toughness = 10
density = 9
repop_time = 10
max_battle_size = 6
pop_type = li_n_grp, single_base_law, jumpgate
relief_time = 20
faction_weight = li_n_grp, 10
faction_weight = br_m_grp, 10
faction_weight = rh_m_grp, 10
faction_weight = gd_im_grp, 10
faction_weight = co_ss_grp, 10
faction_weight = co_me_grp, 10
density_restriction = 4, unlawfuls
encounter = area_defend, 10, 0.090000
faction = li_n_grp, 1.000000
encounter = area_trade_freighter, 3, 0.120000
faction = br_m_grp, 0.250000
faction = rh_m_grp, 0.250000
faction = gd_im_grp, 0.250000
faction = co_ss_grp, 0.125000
faction = co_me_grp, 0.125000
encounter = area_trade_transport, 3, 0.100000
faction = br_m_grp, 0.250000
faction = rh_m_grp, 0.250000
faction = gd_im_grp, 0.250000
faction = co_ss_grp, 0.125000
faction = co_be_grp, 0.125000
encounter = area_trade_armored, 3, 0.040000
faction = br_m_grp, 0.333333
faction = rh_m_grp, 0.333333
faction = gd_im_grp, 0.333333

;||||||||>>>>============================{ JG: to Li01 New York }
;
[zone]
ids_name = 1308
nickname = Zone_Li07_to_Li01
pos = 91750, 0, 83750
shape = SPHERE
size = 8000
sort = 99.500000


EDIT: Btw I did not assign an ids_name to the patrol_path and tradelane zones.

---------------------------


EDIT2: Some more testing indicating similar behaviour:

Ad #2: Even when my ship is stationary, the repeted display of the 'entered' line remains.

Ad #1: The usage of an ids_name from the zone directly before it (in the .ini file) happens with these zones too:

Code:
[zone]
ids_name = 1293
nickname = zone_Li07_pop_Èllsworth_extend
pos = -37644.400000, 0, -46815.600000
shape = ELLIPSOID
size = 14400, 8400, 14400
comment = .            Extend
sort = 7
toughness = 10
density = 5
repop_time = 20
max_battle_size = 4
pop_type = extend_law
relief_time = 30
faction_weight = li_n_grp, 20
encounter = area_scout, 10, 0.670000
faction = li_n_grp, 1.000000

;||||||||>>>>============================{ Fargo Refinerey }
;
[zone]
ids_name = 1292
nickname = Zone_Li07_Fargo_exclusion
pos = -47000, 0, 53000
shape = SPHERE
size = 8000
property_flags = 131072
visit = 128
sort = 7


Posted on: 2014/3/6 9:05

Edited by Moonhead on 2014/3/6 12:56:52
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2009/8/16 2:58
From Qld, Aus.
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Trusted Speciality Developers
Senior Members
Posts: 1805
Offline
I added those zones to fp7_system (originally li01, but the bottom two zones were swamped by existing zones). Jumped to the center of each, got the expected entered message; jumped out, got the expected left message. The flashing name is probably related, in that it sees overlapping zones, the first resets and only the last gets displayed. Should have been fixed with the above attachment, but it's always possible I missed something else. Looks like I'm going to need the entire file.

The first test I made, though, did give me a blank name. That's because my %Zv name remapping only works with standard zone ids, or with Names installed.

I then added unnamed zones before and after.

Code:
[zone]
nickname = empty_zone1
pos = 90000, 0, 25000
shape = SPHERE
size = 4800

[zone]
ids_name = 261208
nickname = zone_Li07_pop_colorado_gate
pos = 90000, 0, 15000
shape = SPHERE
size = 4800

[zone]
nickname = empty_zone2
pos = 90000, 0, -25000
shape = SPHERE
size = 4800


Jumped to the named zone, got the entered message; no message jumping to either of the other zones.

Posted on: 2014/3/6 15:35

Edited by adoxa on 2014/3/6 15:46:11
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2010/2/22 0:47
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 824
Offline
Quote:

adoxa wrote:
Looks like I'm going to need the entire file.

I just realized: my Li07 is actually Rho3 mirrored, altered, and expanded upon (systemwide ast.field and nebula). Maybe you could use that to test? Altho the issue-zones are added by me, not inherent ones....


In a rush, gotta go!

Posted on: 2014/3/7 9:41
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2010/2/22 0:47
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 824
Offline
Btw, would the sort = parameter be of any influence on Zone's functioning?

Posted on: 2014/3/7 13:39
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2009/8/16 2:58
From Qld, Aus.
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Trusted Speciality Developers
Senior Members
Posts: 1805
Offline
Just send me the ids_name-edited file and let me test the same thing you're testing.

Posted on: 2014/3/7 17:40
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2010/2/22 0:47
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 824
Offline
Quote:

adoxa wrote:
Just send me the ids_name-edited file and let me test the same thing you're testing.

Done

Posted on: 2014/3/8 9:12
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2009/8/16 2:58
From Qld, Aus.
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Trusted Speciality Developers
Senior Members
Posts: 1805
Offline
Okay. I found the first three zones above (using 9, 8 and H) to work as expected. The last zone (G) showed up as blank. Aha! However, that was due to the edited ids_name being overridden by its original (590037). Removing that showed the new name of that zone (Zone_Li07_Quarry_West) - it has spacedust, so was given precedence over Zone_Li07_Fargo_exclusion. I didn't experience repeated names.

Now, after all that, I rewrote Zone so that it initially displays all the zones you're in, in decreasing order of size. It also treats a name of a single space as no name (for those tradelane zones) and fixes the remapping.

Posted on: 2014/3/9 15:51
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2010/2/22 0:47
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 824
Offline
@ Adoxa: okay, cool!! And thanx again

Posted on: 2014/3/9 20:36
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2010/2/22 0:47
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 824
Offline
A new issue with Zones in an unmodified Leeds (but, in the context of my mod project, which for practical purposes, is essentially an OpenSP type of mod):

Open in new window

Actually I haven't been able to even locate the origin of the text, although I'm sure I read it before.

Posted on: 2014/5/10 10:50
Top
« 1 2 (3) 4 5 »