Freelancer Community Network
Reminder: Internet Explorer 6 or below are NOT supported.
HomeHome
ForumForum
WikiWiki
DownloadsDownloads
ForgeForge
Multiplayer Connection Tutorial
Collapse/Expand Donations
Monthly costs: -30€
Income (ads): +5€
Donations (last month): +0€

Current balance: -195€
(last updated 03/2017)

Please make a donation if you want to help keeping The-Starport online:

Bitcoin address:
Thanks!
Collapse/Expand Random Image
Collapse/Expand Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Collapse/Expand Chat
Collapse/Expand Who's Online
25 user(s) are online (10 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 25

more...
Collapse/Expand Links
Collapse/Expand Advertisement
There are currently 41 users playing Freelancer on 50 servers.
March. 27, 2017

Browsing this Thread:   1 Anonymous Users



 Bottom   Previous Topic   Next Topic  Register To Post

« 1 (2) 3 4 5 »


Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2009/9/28 21:13
From Wales
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 924
Offline
That's well trick fair do Adoxa, finishes off territory nicely. I have to be honest though, just a personal opinion, but it feels a bit silly when it says "left zone", I can't help but say to myself "no Sh*t!" so that's why all those rocks or clouds disappeared

Might be cleaner if it was just the same as territory, you enter jersey debris field and it just says "Jersey debris field" and no message to say you've left.

Feel like a right wanker knocking a piece of your magic!

Posted on: 2014/2/27 0:10
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2010/2/22 0:47
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 743
Offline
Quote:

Timmy51m wrote:
That's well trick fair do Adoxa, finishes off territory nicely. I have to be honest though, just a personal opinion, but it feels a bit silly when it says "left zone", I can't help but say to myself "no Sh*t!" so that's why all those rocks or clouds disappeared

Might be cleaner if it was just the same as territory, you enter jersey debris field and it just says "Jersey debris field" and no message to say you've left.

Feel like a right wanker knocking a piece of your magic!

With Resource Hacker (or Hex Workshop, but ResHack works much better in this case) you can customize both (entering and leaving) texts.

I sorta agree with you, and am contemplating whether it'd be a good idea to change the 'left' text into just "S%" (just the name of the System). You can also make it entirely empty I suppose.

Posted on: 2014/2/27 1:10
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2009/8/16 2:58
From Qld, Aus.
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Trusted Speciality Developers
Senior Members
Posts: 1743
Offline
It can be done quite simply from the command line, using FRC (but you have to download again for this to work, otherwise an empty message stops new zones from showing up).

Code:
rem Assuming you're in the EXE directory (where Zone.dll is)
rem and FRC is on the PATH.
>copy con Zone.frc
S 0 %Z
S 1
^Z                                      (that's Ctrl+Z)
>frc Zone 

Posted on: 2014/2/27 8:36
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2009/9/28 21:13
From Wales
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 924
Offline
I have absolutely no idea what you just said, but it sounds good Adoxa! I feel like a monkey in a space capsule, there's all these buttons but I've no idea which one to press, so I'll just start bashing the keyboard until something happens

Posted on: 2014/2/27 12:47
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2009/9/28 21:13
From Wales
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 924
Offline
I got it, did what Moonhead suggested and used Res hacker, changed first line to just %Z and removed second line completely, works a charm. Many thanks guys and awesome sauce Adoxa!

Posted on: 2014/2/27 13:22
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2009/8/16 2:58
From Qld, Aus.
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Trusted Speciality Developers
Senior Members
Posts: 1743
Offline
Another update, to recognise missing %Zvn ids, using the name instead.

Posted on: 2014/2/28 14:44
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2010/2/22 0:47
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 743
Offline
Quote:

adoxa wrote:
Another update, to recognise missing %Zvn ids, using the name instead.

Could you elaborate a bit on that? (As in: I don't understand what you mean. What's the %Zvn for?)

Posted on: 2014/2/28 16:25
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2010/2/22 0:47
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 743
Offline
[Oops wrong thread]

Posted on: 2014/2/28 16:35
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2010/2/22 0:47
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 743
Offline
@ Adoxa: Do you have any idea why these zones seem to trigger an "entered." message (without a zone name)? I thought Zones.dll is supposed to ignore zones without an ids_name? And in other instances it does, but not here.

Presumably the first, as it's only a small area

Code:
[zone]
nickname = Zone_Li07_to_Li01
pos = 91750, 0, 83750
shape = SPHERE
size = 8000
sort = 99.500000

[Object]
nickname = Li07_to_Li01
ids_name = 0;GENERATESTRRES("Dakota -> New York")
pos = 90000, 0, 86000
rotate = 0, 79, 0
archetype = jumpgate
msg_id_prefix = gcs_refer_system_Li01
jump_effect = jump_effect_bretonia
ids_info = 66145
reputation = li_n_grp
behavior = NOTHING
difficulty_level = 10
goto = Li01, Li01_to_Li07, gate_tunnel_bretonia
loadout = jumpgate_li_01
pilot = pilot_solar_easy

[zone]
nickname = zone_Li07_pop_newyork_gate
pos = 89000, 0, 85000
shape = SPHERE
size = 4800
comment = New York Jumpgate
sort = 13
toughness = 10
density = 9
repop_time = 10
max_battle_size = 6
pop_type = li_n_grp, single_base_law, jumpgate
relief_time = 20
faction_weight = li_n_grp, 10
faction_weight = br_m_grp, 10
faction_weight = rh_m_grp, 10
faction_weight = gd_im_grp, 10
faction_weight = co_ss_grp, 10
faction_weight = co_me_grp, 10
density_restriction = 4, unlawfuls
encounter = area_defend, 10, 0.090000
faction = li_n_grp, 1.000000
encounter = area_trade_freighter, 3, 0.120000
faction = br_m_grp, 0.250000
faction = rh_m_grp, 0.250000
faction = gd_im_grp, 0.250000
faction = co_ss_grp, 0.125000
faction = co_me_grp, 0.125000
encounter = area_trade_transport, 3, 0.100000
faction = br_m_grp, 0.250000
faction = rh_m_grp, 0.250000
faction = gd_im_grp, 0.250000
faction = co_ss_grp, 0.125000
faction = co_be_grp, 0.125000
encounter = area_trade_armored, 3, 0.040000
faction = br_m_grp, 0.333333
faction = rh_m_grp, 0.333333
faction = gd_im_grp, 0.333333


It's not a biggie; I could give the zone a proper name. But I'm curious as to why Zones.dll wants to mention this zone.

Posted on: 2014/3/2 14:11
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2009/8/16 2:58
From Qld, Aus.
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Trusted Speciality Developers
Senior Members
Posts: 1743
Offline
Nothing happened when I copied the above into an existing system. Perhaps there's another zone overlapping?

You'll still get an empty name if ids_name is present, but its id is not - check the spew for a Failed to load ids warning. It may also only appear empty (such as containing nothing but a space), which you could detect more easily by adding quotes - Entered "%Zv1" (%Z). (may as well test ids_name explicitly, too).

Posted on: 2014/3/3 0:12
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2010/2/22 0:47
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 743
Offline
Quote:

adoxa wrote:
Nothing happened when I copied the above into an existing system. Perhaps there's another zone overlapping?

Yep:

  1. The entire system is a Nebula and Asteroid fields. so that's two zones. Both do not have ids_names.

  2. In the System-wide Asteroid field there are a few great exclusion zones filled with different (what are planned to be mineable) asteroids. These zones do have ids_names.

  3. The zone in my 'problem' is a small exlusion zone where a tradelane ends, and a jump gate and a base are situated. It's just outside the zones I describe at #2

  4. The gate and the base both have their own pop_zones, which have no ids_name.


Quote:

adoxa wrote:
You'll still get an empty name if ids_name is present, but its id is not - check the spew for a Failed to load ids warning. It may also only appear empty (such as containing nothing but a space), which you could detect more easily by adding quotes - Entered "%Zv1" (%Z). (may as well test ids_name explicitly, too).

Good ideas, thanks!

Posted on: 2014/3/3 9:23
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2010/2/22 0:47
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 743
Offline
Quote:

adoxa wrote:
You'll still get an empty name if ids_name is present, but its id is not - check the spew for a Failed to load ids warning. It may also only appear empty (such as containing nothing but a space), which you could detect more easily by adding quotes - Entered "%Zv1" (%Z).


I added '' (single quotes) to the Zone.dll. It seems like there's any empty space. So, what's the significance of that? What should I like for now?


Quote:

adoxa wrote:
(may as well test ids_name explicitly, too).

The only zones with ids_names are three larges zones with the system-wide (nameless) zone. The problem zones (there is another, a similarly small one near a jumpgate) do not intersect with these.


Posted on: 2014/3/3 23:19
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2009/8/16 2:58
From Qld, Aus.
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Trusted Speciality Developers
Senior Members
Posts: 1743
Offline
Did you use the bracketed %Z as well? So did you see Entered '' () (no spaces between quotes or brackets) or Entered ' ' ( ) (one space between quote and brackets). The latter means the name is really a space; the former means there is an ids_name, but it's not assigned (you should see the Failed to load ids warning in the spew, which will tell you what the id number is). If it is a bug on my part, perhaps you could send me the whole system ini?

Posted on: 2014/3/4 15:07
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Just can't stay away
Joined:
2010/2/17 20:45
From Germany
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 461
Offline
Another bug I had sometimes: In Sigma-13's Yanagi Pocket (Station Helgoland) the message of "Yanagi Pocket entered" came again and again while I did not leave the zone.

Posted on: 2014/3/4 16:09
How to create .SUR files - Tutorial
Top
Re: Adoxa's "Territory" and "Zone" plugins
Home away from home
Joined:
2010/2/22 0:47
Group:
Registered Users
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 743
Offline
Quote:

adoxa wrote:
Did you use the bracketed %Z as well? So did you see Entered '' () (no spaces between quotes or brackets) or Entered ' ' ( ) (one space between quote and brackets). The latter means the name is really a space; the former means there is an ids_name, but it's not assigned (you should see the Failed to load ids warning in the spew, which will tell you what the id number is).

There is a space. So, where does it come from? Is this easy or hard to solve?

Quote:

adoxa wrote:
If it is a bug on my part, perhaps you could send me the whole system ini?

I tried to isolate the file, and the files that I thought were connected, but it turns out that's almost everyhting (because I'm building this over a framework I already built). So the only realistic way (without me having to edit the system file so thoroughly that it would hardly be the same file) to have you try it out, would be to send my entire mod, which you'd have to install using FLMM 1.4. I'm not sure whether you want to go thru all that trouble (and certainly understand you if you don't want).

It is 63.1mb as a .7z archive (because there are a whole bunch of solar archetype files as well. I don't know if files of such size are even allowed to be sent thru email...

But maybe the fact that there's a space makes sending you the file not necessary anymore?

Posted on: 2014/3/4 17:53
Top
« 1 (2) 3 4 5 »