Freelancer Community Network
Reminder: Internet Explorer 6 or below are NOT supported.
HomeHome
ForumForum
WikiWiki
DownloadsDownloads
ForgeForge
Multiplayer Connection Tutorial
Collapse/Expand Donations
Monthly costs: -50€
Income (ads): +20€
Donations (last month): +5€

Current balance: -55€
(last updated 04/2014)

Please make a donation if you want to help keeping The-Starport online:

Bitcoin address:
Thanks!
Collapse/Expand Random Image
Collapse/Expand Poll
Would you be interested in Star Citizen modding?
Yes. 79% (233)
No, not interested in SC mods/modding. 7% (21)
No, not interested in SC in general. 13% (38)
Total Votes: 292
5 Comments
Collapse/Expand Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Collapse/Expand Chat
Collapse/Expand Twitter
Collapse/Expand Who's Online
27 user(s) are online (9 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 27

more...
Collapse/Expand Links
Collapse/Expand Advertisement
There are currently 70 users playing Freelancer on 71 servers.
April. 25, 2014

Browsing this Thread:   1 Anonymous Users



 Bottom   Previous Topic   Next Topic  Register To Post



windows 8 does not play well with freelancer
Home away from home
Joined:
2008/2/17 23:28
From new jersey usa
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 872
Offline
i have been messing around with different builds of windows 8 on my pc. just to let you guys know freelancer does not play well with windows 8. if you have to upgrade use windows 7.

Posted on: 2012/10/17 20:35
Open in new window
Top
Re: windows 8 does not play well with freelancer

Joined:
2011/11/22 17:43
Group:
Registered Users
Posts: 38
Offline
2000 can launch, brand-new dx-18 win8 can't, and they keep talking about "progress","future" and "improvements"...

Gotta be smarter than the biggest world-wide corp to make a custom compatibility(hack). I hope the local hackers haven't buried fl already after star sitizen came. Everything leads towards that now(((

Posted on: 2012/10/17 21:31
Top
Re: windows 8 does not play well with freelancer
Starport Admin
Joined:
2009/2/21 21:42
Group:
Webmasters
Registered Users
Posts: 3108
Offline
I've had no issue running FL when I tried it on the Win8 developer preview.

Posted on: 2012/10/17 22:28
"Cynicism is not realistic and tough. It's unrealistic and kind of cowardly because it means you don't have to try."
-Peggy Noonan
Top
Re: windows 8 does not play well with freelancer
Home away from home
Joined:
2008/9/11 15:55
From Russia
Group:
Registered Users
FLServer Admins
$$$ Supporters $$$
Senior Members
Posts: 1465
Offline
Me too, except drivers for videocards still raw - runs bit slower.

Posted on: 2012/10/18 9:19
Freelancer Servers List | Discovery of Discovery | Open Sirius
Top
Re: windows 8 does not play well with freelancer
Just can't stay away
Joined:
2008/5/9 17:27
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Trusted Speciality Developers
Senior Members
Posts: 204
Offline
I'm using the final version of Win 8 x64 Enterprise for some weeks now.
I had no issues with Freelancer so far.

Posted on: 2012/10/18 12:18
Top
Re: windows 8 does not play well with freelancer
Home away from home
Joined:
2009/10/3 20:34
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 635
Offline
I recently upgraded to Windows 8 on my home pc and when I played Freelancer yesterday it ran just fine.

Posted on: 2012/11/5 4:53
* Download 100+ of my original models *
Top
Re: windows 8 does not play well with freelancer

Joined:
2011/11/22 17:43
Group:
Registered Users
Posts: 38
Offline
Everything turned out good. Phew, so i had just a fake-alarm due to paranoia level set to number five.

Posted on: 2012/11/5 5:41
Top
Re: windows 8 does not play well with freelancer
Just popping in
Joined:
2013/9/3 5:02
Group:
Registered Users
Posts: 2
Offline
So I found my old copy of Freelancer. I installed the game and when I run the game and get past the intro videos the main menu/game run at 1FPS.

I really want to play freelancer on my current comp. I am really disliking how windows 8 has made it difficult for me to play my old game. I want to play freelancer to pass the time while I wait for Star Citizen. People who are playing freelancer on their current computer, can you please help me?

Posted on: 2013/9/3 5:06
Top
Re: windows 8 does not play well with freelancer
Just can't stay away
Joined:
2009/8/30 8:36
From Bay Area, CA, USA
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 352
Offline
Need a lot more information than Windows 8 and framerate issues. Hardware specs, etc.

Posted on: 2013/9/3 5:35
Open in new window

"Before I start, I'd like to apologize from all my heart in front of everybody for all the bad things I've done before posting this thread. (Sizer, I'll ALWAYS hate you)" - TheDVDMan
Top
Re: windows 8 does not play well with freelancer
Just popping in
Joined:
2013/9/3 5:02
Group:
Registered Users
Posts: 2
Offline
8 gigs of ram
Amd Radeon 7700
Intel core i5-3300 CPU
Windows 8 64 bit

Posted on: 2013/9/3 5:43
Top
Re: windows 8 does not play well with freelancer

Joined:
2013/3/19 15:39
From United Kingdom
Group:
Registered Users
Posts: 40
Offline
im runnig windows 8 x86 it works perfect for me

Posted on: 2013/9/3 16:59
Open in new window
Top