Freelancer Community Network
Reminder: Internet Explorer 6 or below are NOT supported.
HomeHome
ForumForum
WikiWiki
DownloadsDownloads
ForgeForge
Multiplayer Connection Tutorial
Collapse/Expand Random Image
Collapse/Expand Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Collapse/Expand Chat
Collapse/Expand Who's Online
66 user(s) are online (33 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 66

more...
Collapse/Expand Donations
Monthly costs: -30€
Income (ads): +5€
Donations (last month): +30€

Current balance: -190€
(last updated 04/2017)

Please make a donation if you want to help keeping The-Starport online:

Bitcoin address:
Thanks!
Collapse/Expand Links
Collapse/Expand Advertisement
There are currently 27 users playing Freelancer on 39 servers.
September. 23, 2017

Browsing this Thread:   1 Anonymous Users



 Bottom   Previous Topic   Next Topic  Register To Post



Playing a sound?
Starport Admin
Joined:
2009/2/21 21:42
Group:
Webmasters
Registered Users
Posts: 3446
Offline
The title basically says it all. I'd like to be able to play an arbitrary sound effect from FL's definitions on the client. Thus far the only way I've been able to achieve this is through PlaySoundEffect on the server, but having to send a message to the server only for it to reply to the game to play a sound is... crazy.

So is there any way of doing this that isn't quite as hacked together? Can PlaySoundEffect actually be called from the client directly? All attempts have failed so far.

Posted on: 2012/9/22 3:36
"Cynicism is not realistic and tough. It's unrealistic and kind of cowardly because it means you don't have to try."
-Peggy Noonan
Top
Re: Playing a sound?
Just can't stay away
Joined:
2009/12/28 11:49
From England
Group:
Registered Users
Posts: 220
Offline
so a sound comes from an individual player based on something that is listed in sounds.ini?

if yes that would be wicked. but i dont know how to do it, just saying.




Posted on: 2012/9/22 21:58
Open in new window
Top
Re: Playing a sound?
Starport Admin
Joined:
2009/2/21 21:42
Group:
Webmasters
Registered Users
Posts: 3446
Offline
I'll just bump this up. I've been toying with this again of late and still can't figure out anything. I'd identified 0x5645C0 in Freelancer.exe as something that at least has something to do with it, but it doesn't seem to be using a straight up hash of the sound nickname.

I'd also like something similar for voice.

Posted on: 2013/10/5 20:10
"Cynicism is not realistic and tough. It's unrealistic and kind of cowardly because it means you don't have to try."
-Peggy Noonan
Top
Re: Playing a sound?
Home away from home
Joined:
2009/8/16 2:58
From Qld, Aus.
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Trusted Speciality Developers
Senior Members
Posts: 1770
Offline
I've uploaded a new version of Console to play a sound effect - should be easy enough to rip out the code. As for voice, not sure, but it looks like you should at least be able to play NNVoice via void (*0x489E80)( UINT nickname, int something /* = 0 */ );.

Posted on: 2013/10/6 8:50
Top
Re: Playing a sound?
Starport Admin
Joined:
2009/2/21 21:42
Group:
Webmasters
Registered Users
Posts: 3446
Offline
Nice! Thanks a lot man.

Posted on: 2013/10/6 15:24
"Cynicism is not realistic and tough. It's unrealistic and kind of cowardly because it means you don't have to try."
-Peggy Noonan
Top