Freelancer Community Network
Reminder: Internet Explorer 6 or below are NOT supported.
HomeHome
ForumForum
WikiWiki
DownloadsDownloads
ForgeForge
Multiplayer Connection Tutorial
Collapse/Expand Donations
Monthly costs: -30€
Income (ads): +5€
Donations (last month): +30€

Current balance: -190€
(last updated 04/2017)

Please make a donation if you want to help keeping The-Starport online:

Bitcoin address:
Thanks!
Collapse/Expand Random Image
Collapse/Expand Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Collapse/Expand Chat
Collapse/Expand Who's Online
25 user(s) are online (14 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 25

more...
Collapse/Expand Links
Collapse/Expand Advertisement
There are currently 54 users playing Freelancer on 44 servers.
May. 26, 2017

Browsing this Thread:   1 Anonymous Users



 Bottom   Previous Topic   Next Topic  Register To Post

« 1 (2) 3 4 5 »


Re: Fixing errors found by FL Error Checker
Just can't stay away
Joined:
2008/5/28 21:00
From Muncie, Indiana, United States
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 260
Offline
I found two such encounter errors:

System 'C:\Program Files\Microsoft Games\Freelancer\DATA\UNIVERSE\SYSTEMS\KU03\ku03.ini'
...
Line 1409 : Encounter - area_trade_transport : Total 1.000

and

System 'C:\Program Files\Microsoft Games\Freelancer\DATA\UNIVERSE\SYSTEMS\RH04\rh04.ini'
...
Line 1103 : Encounter - area_trade_transport : Total 1.000

Note that these come from my mod, though the encounters in question I hadn't touched... Still, the offset may be different in Vanilla files.

As for the CRCs, well, as you said, either one works. Still, here are the pertinent files (note that this came from v1.009; I'd 'fixed' it when I ran 1.011):

C:\Program Files\Microsoft Games\Freelancer\DATA\FX\ENGINES\engines_ale.ini
Line #767 ==> "effect_crc = 3767204598"
[*> Effect CRC incorrect * '3767204598' should be '-527762698' for 'gf_hi_smallengine01'.
Line #774 ==> "effect_crc = -4174435795"
[*> Effect CRC incorrect * '-4174435795' should be '120531501' for 'gf_hi_smallengine01_fire'.
Line #780 ==> "effect_crc = 4233519957"
[*> Effect CRC incorrect * '4233519957' should be '-61447339' for 'gf_hi_smallengine01_trail'.
Line #788 ==> "effect_crc = -3801310230"
[*> Effect CRC incorrect * '-3801310230' should be '493657066' for 'gf_hi_smallengine01_playtrail'.

C:\Program Files\Microsoft Games\Freelancer\DATA\FX\MISC\misc_ale.ini
Line #2599 ==> "effect_crc = -3773449273"
[*> Effect CRC incorrect * '-3773449273' should be '521518023' for 'rtc_li06_sun'.

C:\Program Files\Microsoft Games\Freelancer\DATA\FX\SPACE\space_ale.ini
Line #258 ==> "effect_crc = -497059510"
[*> Effect CRC incorrect * '-497059510' should be '89811715' for 'gf_wormhole_blue'.

C:\Program Files\Microsoft Games\Freelancer\DATA\FX\WEAPONS\weapons_ale.ini
Line #4947 ==> "effect_crc = -13814110"
[*> Effect CRC incorrect * '-13814110' should be '-490760753' for 'ha_gun01_flash'.
Line #4956 ==> "effect_crc = -316752254"
[*> Effect CRC incorrect * '-316752254' should be '426367732' for 'ha_gun01_proj'.
Line #4965 ==> "effect_crc = -297874727"
[*> Effect CRC incorrect * '-297874727' should be '-350206561' for 'ha_gun01_impact'.

By the way, this tool is a Godsend. It weeded out errors I would never have found. Great work!

MK

*edit*

What about the last part of my previous post?

Posted on: 2008/6/17 0:43
Top
Re: Fixing errors found by FL Error Checker
Home away from home
Joined:
2008/2/10 22:00
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Senior Members
Posts: 1278
Offline
Ok for
'gf_hi_smallengine01' = -527762698
'gf_hi_smallengine01_fire' = 120531501
'gf_hi_smallengine01_trail' = -61447339

Hehe, see the trend...I used my CRC calculator for those, not FLEC. I would assume the most likely culprit if the apostrophe ( ' ). I found after switching to all HTML that when I tried to copy the name it would select the apostrophe at the start and/or end of the name. You may not have noticed but I have stopped adding those into later checks. I really like having them because it makes them stand out a little bit from the whole error. If I find a way around this problem I will start using them again. I will have to remove them soon though.

If you think this version is a godsend, wait till you see the number of hardpoint errors that will be showing up in the next version. With the recent spate of crashes it turned out to be because of the HPBayDoor hardpoints. If they are positioned in the same location, boom, server crash when jettisoning. If they are missing the cargo sometimes disappears or it will appear dead center in the middle of the ship, flipping me about wildly. I was unable to check for the positioning problem due to the way FLEC read UTF files (it only yanks out the HP names), but I was able to check for missing hardpoints. I just got through adding almost 400 hardpoints to my ships and fixing alot more for the duplicate positioning crash. BTW, thanks F!R for pointing out that crash!

Oh, could you post the complete encounters, I need to duplicate your error.

Posted on: 2008/6/17 1:28
Galaxy Empire
Youtube Videos
Facebook
Top
Re: Fixing errors found by FL Error Checker
Just can't stay away
Joined:
2008/5/28 21:00
From Muncie, Indiana, United States
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 260
Offline
Ah, well, here they are (they may be in Vanilla FL); I'll bold the particular offender

[zone]
nickname = zone_ku03_pop_tsuchima
pos = -28582, 0, -40007
shape = SPHERE
size = 4000
comment = Tsuchima
sort = 4
toughness = 8
density = 9
repop_time = 10
max_battle_size = 6
pop_type = co_shi_grp, single_base_law
relief_time = 20
faction_weight = co_be_grp, 10
faction_weight = co_kt_grp, 10
faction_weight = co_nws_grp, 10
faction_weight = co_shi_grp, 5
faction_weight = co_gs_grp, 5
density_restriction = 4, unlawfuls
encounter = area_defend, 8, 0.1
faction = co_shi_grp, 1
encounter = area_trade_freighter, 8, 0.1
faction = co_shi_grp, 0.4
faction = co_kt_grp, 0.4
faction = co_gs_grp, 0.2
encounter = area_trade_transport, 8, 0.1
faction = co_kt_grp, 0.26
faction = co_shi_grp, 0.26
faction = co_nws_grp, 0.16
faction = co_be_grp, 0.16
faction = co_gs_grp, 0.16

encounter = area_lifter, 8, 0.1
faction = co_shi_grp, 1
encounter = area_repair, 8, 0.1
faction = co_shi_grp, 1

[zone]
nickname = zone_rh04_pop_holdstein
pos = -8230, 0, -29569
shape = SPHERE
size = 4000
comment = Holdstein
sort = 6
toughness = 10
density = 9
repop_time = 10
max_battle_size = 6
pop_type = co_khc_grp, single_base_law
relief_time = 20
faction_weight = co_alg_grp, 10
faction_weight = co_khc_grp, 7
faction_weight = co_kt_grp, 10
faction_weight = co_rs_grp, 10
faction_weight = co_shi_grp, 10
density_restriction = 4, unlawfuls
encounter = area_defend, 10, 0.05
faction = co_khc_grp, 1
encounter = area_trade_freighter, 10, 0.15
faction = co_alg_grp, 0.37
faction = co_khc_grp, 0.26
faction = co_rs_grp, 0.37
encounter = area_trade_transport, 10, 0.13
faction = co_alg_grp, 0.21
faction = co_khc_grp, 0.16
faction = co_kt_grp, 0.21
faction = co_rs_grp, 0.21
faction = co_shi_grp, 0.21

encounter = area_trade_armored, 10, 0.02
faction = co_khc_grp, 1

While we're on the subject of errors, however, I've just remembered one I encountered in 06-07 that held up my second mod. It occured when I had two destroy_vignette zones with the exact same position. Whenever I did that (I think there were other conditions, but I'll need to dig through emails to find out), a base that used the zones to generate missions would freeze whenever I tried to load it. I've not heard of the error since, but I thought it might be something to point out.

MK

Posted on: 2008/6/17 1:38
Top
Re: Fixing errors found by FL Error Checker
Home away from home
Joined:
2008/2/10 22:00
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Senior Members
Posts: 1278
Offline
I see, that does add up to exactly 1.0. Dealing with floats can be a little finiky with the round-off errors getting in the way. I will reduce it to a 3 digit decimal check (.000) to avoid that non-error being flagged.

Thanks for the tip on the zone, I also found out yesterday that the Y axis is ignored in vignette zones. I have been contemplating adding in a system scruber sort-of routine. This routine would go in and check every last detail in a system to make sure it was right. My favorite is the missing enocounter crashing the server when entering a system.

Posted on: 2008/6/17 1:44
Galaxy Empire
Youtube Videos
Facebook
Top
Re: Fixing errors found by FL Error Checker
Home away from home
Joined:
2008/2/10 22:00
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Senior Members
Posts: 1278
Offline
Here is that hash list you were asking about, it is just list of hashes from the fl.exe used to get the audio hashes.

Download here

Posted on: 2008/6/17 1:58
Galaxy Empire
Youtube Videos
Facebook
Top
Re: Fixing errors found by FL Error Checker
Just can't stay away
Joined:
2008/5/26 14:24
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Senior Members
Posts: 457
Offline
Quote:

Here is that hash list you were asking about, it is just list of hashes from the fl.exe used to get the audio hashes.

Download here



Thanks LS, your are the one !

Posted on: 2008/6/17 7:19
Open in new window

The mod is only me working on it.
Top
Re: Fixing errors found by FL Error Checker
Just can't stay away
Joined:
2008/2/22 13:33
From that dark place in the back of your mind..
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 329
Offline
Quote:

C:\Program Files\Microsoft Games\Freelancer\DATA\SHIPS\shiparch.ini
Line #5775 ==> "type = engine"
[*> * Nickname not found * 'engine'
Line #6418 ==> "type = bottom_engine"
[*> * Nickname not found * 'bottom_engine'

Those should be Engine & Bottom_Engine, either your ini entry is in lower case or FLEC is still not recognising all case shifts.

Posted on: 2008/6/17 15:15
**shuffles of with a new headache**
Top
Re: Fixing errors found by FL Error Checker
Home away from home
Joined:
2008/2/10 22:00
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Senior Members
Posts: 1278
Offline
It didn't have any of the engines in the check. It's already been added and will be in the next release.

FLEC does not check for case unless it is absolutely required, otherwise everything is read in lowercase. Is that setting case sensitive? If so I will add a check for it...

Posted on: 2008/6/17 17:05
Galaxy Empire
Youtube Videos
Facebook
Top
Re: Fixing errors found by FL Error Checker
Just can't stay away
Joined:
2008/5/28 21:00
From Muncie, Indiana, United States
Group:
Registered Users
Senior Members
Posts: 260
Offline
I can't think it's case sensitive, as it works with lowercase.

MK

*edit*

Maybe I should actually check things before I post. Turns out that I have the type names capitilized in my .ini; I just assumed they were lowercase, as they showed up in FLEC. You know what they say: When you assume, you make an a** out of u and me.

Posted on: 2008/6/17 17:38
Top
Re: Fixing errors found by FL Error Checker
Home away from home
Joined:
2008/2/10 22:00
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Senior Members
Posts: 1278
Offline
Hehe, you actually had it correct the first time, 1.011 does not have the engines in it. That is a fairly old routine and back then I didn't have a clue where that stuff was. So I just added the ones I found in the stock INI files. As time goes on I'm sure there will be other stuff I've missed.

Posted on: 2008/6/18 0:29
Galaxy Empire
Youtube Videos
Facebook
Top
Re: Fixing errors found by FL Error Checker
Home away from home
Joined:
2008/6/13 22:44
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Senior Members
Posts: 540
Offline
Hey there,
first I need to say: GREAT WORK Lancer Solorus.
The error checker gave me lots of errors and I've fixed almost 80% of them.

But there is one think in the Error_Log_Shiparch.
Many of my ships have no HpPilot, i must say i did never care much about it because only 30-40% of our have a empty cockpit, the others are BS's, frighters or ships with a pilot in the model.
My question is: Is it rly necessary to fix those error...
-> Missing 'hppilot' on 'x_302' *** C:\Programme\Microsoft Games\Freelancer\DATA\ships\stargate\x-302\f302.cmp

Greetings
Mind

Posted on: 2008/7/7 7:56
Open in new window
Top
Re: Fixing errors found by FL Error Checker
Home away from home
Joined:
2008/6/5 16:18
From Germany
Group:
Banned!
Posts: 546
Offline
it wont lead to crashes if you dont have a pilot inside
FL checks for that entry but i doubt that it does lead to additional serverload (big dunno here)

the best answer i can give you is that if you want a 100% clean code you place such a hardpoint in the middle of your ship (it cant hurt)

Posted on: 2008/7/7 10:24
Top
Re: Fixing errors found by FL Error Checker
Starport Admin
Joined:
2008/2/10 15:03
Group:
Registered Users
Starport Admin
$$$ Supporters $$$
Posts: 1017
Offline
OP is right ^^, if it does have it in anyway, im guessing it would but loadtimes down (not by alot) it would just be more optimized.

Posted on: 2008/7/7 13:56
Top
Re: Fixing errors found by FL Error Checker
Home away from home
Joined:
2008/2/10 22:00
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Senior Members
Posts: 1278
Offline
No it's not necessary to have a pilot on it. It is necessary though to have other hardpoints such as the HpTactor_source if the ship has a tractor mounted on it.

After talking with Op about this, I may remake the hardpoint checker to seperate out the required hardpoints and the non-required hardpoints.

Posted on: 2008/7/7 22:08
Galaxy Empire
Youtube Videos
Facebook
Top
Re: Fixing errors found by FL Error Checker
Home away from home
Joined:
2008/6/13 22:44
Group:
Registered Users
FLServer Admins
Senior Members
Posts: 540
Offline
Ty for the replys guys.
I will not add the HpPilot to the ships, because some models (like the xwing) dont have place for a pilot.
Plus i'm to lazy to add add 60HpPilots to 60 different models. :

Posted on: 2008/7/7 23:56
Open in new window
Top
« 1 (2) 3 4 5 »